Bayern viert de tweede goal van Kingsley Coman
NOS Voetbal

Bayern wint ruim in Düsseldorf en leidt weer

Bayern München heeft op overtuigende wijze de koppositie in de Bundesliga weer overgenomen van Borussia Dortmund. De ploeg van trainer Niko Kovac won met 4-1 bij Fortuna Düsseldorf en heeft weer één punt voorsprong op Borussia Dortmund, dat zaterdag met 2-1 won van Mainz.

Van Fortuna Düsseldorf, de nummer tien van de Bundesliga, had Bayern weinig te duchten. De bezoekers waren op alle fronten beter en kwamen na een kwartier op voorsprong toen iedereen, inclusief de doelman, een voorzet van Kingsley Coman miste. De laatste tien keer dat Coman scoorde, won Bayern ook en dat was ditmaal niet anders.

Kingsley Coman (l) in duel met Kaan Ayhan (r)

Coman schoot ook de 0-2 binnen en Serge Gnabry zorgde in de tweede helft met een intikker voor 0-3. Vlak voor tijd scoorde de Belg Dodi Lukebakio voor de thuisploeg en bepaalde Leon Goretzka de eindstand namens Bayern op 1-4.

Door de zege verzekerde koploper Bayern zich als eerste Duitse club al van deelname aan het hoofdtoernooi van de Champions League van komend seizoen. Achter Bayern bezetten op dit moment ook Dortmund, RB Leipzig en Eintracht Frankfurt een positie bij de eerste vier, die recht geeft op een rechtstreeks Champions League-ticket.

Uitslagen 29ste speelronde Bundesliga

Vrijdag FC Nürnberg Schalke 04 1-1
Zaterdag RB Leipzig VfL Wolfsburg 2-0
Zaterdag VfB Stuttgart Bayer Leverkusen 0-1
Zaterdag Werder Bremen SC Freiburg 2-1
Zaterdag Hannover 96 Borussia Mönchengladbach 0-1
Zaterdag Borussia Dortmund 1. FSV Mainz 2-1
Zondag TSG Hoffenheim Hertha BSC 2-0
Zondag Fortuna Düsseldorf Bayern München 1-4
Zondag Eintracht Frankfurt FC Augsburg 1-3

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl