liveblog
NOS VoetbalAangepast

Transferdeadline: toppers blijven in eredivisie

  • Transfermarkt sloot om 00.00 uur
  • Op valreep twee Chelsea-spelers naar Nederland
  • Spelers als Ziyech, Lozano en De Ligt blijven in eredivisie
  • Ook Jørgensen, Sol en Zoet maken geen transfer
liveblog gesloten

Toppers blijven in eredivisie

Met het sluiten van de transfermarkt is dit de conclusie: de topspelers blijven in de eredivisie. Spelers als Matthijs de Ligt (Ajax), Hirving Lozano (PSV) en Hakim Ziyech (Ajax) werden de laatste weken niet eens (openlijk) in verband gebracht met andere clubs.

Ook Nicolai Jørgensen (Feyenoord), Tonny Vilhena (Feyenoord), Fran Sol (Willem II), Luuk de Jong (PSV) en Jeroen Zoet (PSV) blijven dit seizoen gewoon op de Nederlandse velden, ondanks eerdere geruchten dat ze zouden verkassen.

Daar komt bij dat Ajax Daley Blind en Dusan Tadic terughaalde naar Nederland en Feyenoord hetzelfde deed met Jordy Clasie.

Vitesse haalt Chelsea-speler

Vitesse huurt Charly Musonda van Chelsea. De 21-jarige Belgische aanvaller staat al vier seizoenen onder contract in Londen, maar kwam slechts tot drie competitiewedstrijden. Eerder werd hij verhuurd aan Betis Sevilla en Celtic.

Technisch directeur Marc van Hintum: "We hebben Charly al drie jaar op de radar staan. Hij is een veelzijdige speler, die zowel op tien als op de beide flanken kan spelen. Charly heeft een goede actie, heeft veel snelheid en is technisch vaardig."

Kishna blijft bij ADO

Ook in 2018/2019 mag ADO Den Haag Ricardo Kishna, die nog altijd herstellende is van een zware knieblessure, huren van Lazio Roma. Dat maakte de Romeinse club vanavond bekend.

Dortmund verliest niet alleen Sahin

De club verliest ook de eerste punten in de Bundesliga. Bij Hannover 96 bleven de Borussen doelpuntloos: 0-0.

Teletekst volgde de wedstrijd en zag "een afwachtend begin, waarin Dortmund passief speelde en de thuisploeg weinig kon uitrichten met het vele balbezit. De bezoekers kwamen aan het eind van de eerste helft eindelijk tot leven. Dat leidde tot twee schietkansen voor Marco Reus. Eerst doelman Michael Esser en vervolgens de lat stonden een treffer in de weg. Na bijna een uur spelen raakte Maximilian Philipp met een kopbal eveneens het aluminium. Nadat Reus opnieuw een mogelijkheid had laten liggen, miste Hannover via Waldemar Anton en Bobby Wood nog grote kansen op de winst."

Eerder vandaag werd bekend dat middenvelder Nuri Sahin naar Werder Bremen verkast.

Even geen vader-zoon meer bij NAC

Jordan van der Gaag wordt door NAC Breda verhuurd aan Helmond Sport. De negentienjarige middenvelder maakte onder zijn vader, coach Mitchell van der Gaag, onlangs nog zijn debuut in het eerste.

Ondertussen...

...heeft Rick Karsdorp zijn rentree gemaakt bij AS Roma. Hij stond in de basis voor het duel tegen AC Milan (2-1). Het was zijn tweede optreden voor de Romeinse club nadat hij bij zijn debuut in oktober 2017 de kruisband in zijn linkerknie afscheurde.

Bahebeck terug naar Utrecht!

Jean-Christophe Bahebeck keert terug bij FC Utrecht. De club neemt hem over van Paris St.-Germain, De Franse aanvaller tekent voor twee seizoenen bij Utrecht.

Jean-Christophe Bahebeck

'Moussa Dembélé naar Lyon'

Celtic laat aan Sky Sports weten akkoord te zijn met het bedrag dat Olympique Lyon wil betalen voor spits Moussa Dembélé (de Fransman, niet de Belg).

Donderdag wees de Schotse club nog een bod op de spits af.

Versterking voor Van der Vaart

Een andere voormalige eredivisiespeler gaat van FC Málaga (tweede divisie Spanje) naar Esbjerg (hoogste divisie Denemarken): Adnana Tighadouini.

Esbjerg is sinds kort ook de club van Rafael van der Vaart.

Kent u Gladon nog?

De oud-spits van Heracles wordt door Wolverhampton verhuurd aan de Belgische club St. Truiden.

Niemeijer naar Emmen

Na afloop van Emmen-De Graafschap kondigt de thuisclub aan dat de huur van Heracles-speler Reuven Niemeijer rond is. De middenvelder krijgt in Drenthe meer kans op speelminuten dan in Overijssel.

Kennismaking met PSV-aanwinst 'Guti'

Gutiérrez gevleid: mooi dat ik word vergeleken met Guardado

Niet Jørgensen, maar Cornelius naar Bordeaux

Volgens geruchten zou Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen naar Zuid-Frankrijk verkassen, maar de club kondigt zojuist de komst van een andere Deense spits aan: Andreas Cornelius. Hij komt over van Atalanta.

Sparta huurt jeugdspeler Chelsea

We kennen Dabo nog van zijn huurperiode bij Vitesse, toen hij tegen Groningen een wel heel fraai eigen doelpunt maakte. Bij Sparta wordt hij herenigd met coach Henk Fraser.

Kijkje in de Keuken (3)

Eindstanden

FC Twente Roda JC 3-1
MVV Maastricht Go Ahead Eagles 1-2
NEC FC Dordrecht 1-0
RKC Waalwijk Sparta Rotterdam 0-1
FC Volendam Jong AZ 1-1
FC Den Bosch Jong Ajax 1-1
FC Eindhoven Almere City FC 0-2
Telstar Jong FC Utrecht 2-0
TOP Oss SC Cambuur 1-3
Jong PSV Helmond Sport 1-0

Afgelopen in Emmen

Het eindigt bij 1-1. Emmen was even terug in het linker rijtje na de treffer van Bannink, maar Serrarens stak daar in de 88ste minuut een stokje voor: 1-1.

De Graafschap scoort!

Serrarens dan toch. Hij miste eerder wat kansen, maar nu scoort hij wel, in de 88ste minuut.

Emmen-De Graafschap 1-1

Gouden wissel, maar dan anders

Lukkien haalt meteen Bannink naar de kant. Henk Bos vervangt de doelpuntenmaker.

Emmen scoort!

Nou, daar is de treffer! Alexander Bannink werkt de bal erin na een klutssituatie. Tachtig minuten gespeeld.

Emmen-De Graafschap 1-0

Alexander Bannink

Drents kwartiertje?

Trainer Lukkien haalt Pedersen en Slagveer naar de kant. Marinus en Arias mogen het proberen. Komt er een Drents kwartiertje aan?

Pedersen, wat een kans! (x4)

Voor de vierde keer in deze wedstrijd heeft Emmen-spits Niklas Pedersen de openingstreffer op zijn schoen of zijn hoofd. Dit keer kopt hij van dichtbij over. Nog een half uur te gaan aan De Oude Meerdijk.

Emmen-De Graafschap 0-0

Voetbalsters Nederland (nog) niet zeker van WK

De voetbalsters van Oranje zijn nog niet zeker van het WK, volgend jaar in Frankrijk. Nederland kan zich vanavond zonder te spelen kwalificeren, als Noorwegen in Slowakije verliest.

Maar bij rust staat het daar 0-3. Guro Reiten en Lisa-Marie Karlseng Utland (twee) maakten de doelpunten.

Mooi moment voor deze teaser

Deel 4 in de serie van 'FC Emmen: hier kom ik weg' staat nu op ons YouTube-kanaal. Bekijk hier de hele aflevering, die in het teken staat van de wedstrijd bij Ajax en een bezoekje aan een schapenboerderij.

Vooruitblik FC Emmen #4: op bezoek bij Ajax en de schapenboerderij

Kijkje in de Keuken (2)

Ruststanden

FC Twente Roda JC 2-1
MVV Maastricht Go Ahead Eagles 1-1
NEC FC Dordrecht 1-0
RKC Waalwijk Sparta Rotterdam 0-1
FC Volendam Jong AZ 1-0
FC Den Bosch Jong Ajax 1-0
FC Eindhoven Almere City FC 0-0
Telstar Jong FC Utrecht 0-0
TOP Oss SC Cambuur 1-0
Jong PSV Helmond Sport 0-0

Rust in Emmen

De eerste helft levert geen treffers op.

Emmen-De Graafschap 0-0

Graafschap met initiatief, Emmen met kansen

De Graafschap trekt het spel meer en meer naar zich toe, al kreeg Emmen via Pedersen nog de beste kans. Jurjus bracht redding voor de Doetinchemmers.

Emmen-De Graafschap 0-0

Twee kansen, nul doelpunten

Stef Nijland mist een kans voor De Graafschap en Alexander Bannink kopt net over aan de kant van Emmen. Meer wapenfeiten zijn er in het eerste half uur niet.

Emmen-De Graafschap 0-0

Stef Nijland mist een kans voor De Graafschap

Zaalvoetballers lopen CL mis!

Geen Champions League voor de zaalvoetballers van Hovocubo. De landskampioen moest z'n laatste groepsduel winnen bij het voorronde-toernooi in het Litouwse Jonava om zich te plaatsen, maar ging met 4-3 onderuit.

(Hovocubo is de afkorting van een club uit Hoorn die bij zijn oprichting nog een geheel andere tak van zijn sport beoefende: Hoornsche Volleybal Club Uit Balorigheid Opgericht)

Aftrap

De tweede eredivisiewedstrijd ooit in Emmen begint.

Kijkje in de Keuken (1)

In de eredivisie spelen promovendi Emmen en De Graafschap tegen elkaar, maar een niveau lager staan twee degradanten tegenover elkaar: FC Twente en Roda JC,

Een volledig speelprogramma vanavond in de Keuken Kampioen Divisie. Dit zijn de wedstrijden:

Derde speelronde (20.00 uur)

FC Twente Roda JC
MVV Maastricht Go Ahead Eagles
NEC FC Dordrecht
RKC Waalwijk Sparta Rotterdam
FC Volendam Jong AZ
FC Den Bosch Jong Ajax
FC Eindhoven Almere City FC
Telstar Jong FC Utrecht
TOP Oss SC Cambuur
Jong PSV Helmond Sport

Rentree Karsdorp bij Roma

Een emotionele avond voor Rick Karsdorp; hij keert terug in de basis bij AS Roma, dat vanavond op bezoek gaat bij AC Milan.

Sinds zijn overgang van Feyenoord naar de Italiaanse hoofdstad, medio 2017, stond Karsdorp welgeteld één competitieduel in de basis. Thuis tegen Crotone. Bij dat debuut in oktober 2017 scheurde hij de kruisband in zijn linkerknie af.

Opstellingen Emmen-De Graafschap

Om 20.00 uur trappen Emmen en De Graafschap de vierde eredivisiespeelronde af.

Exit Birighitti (NAC)

Mark Birighitti houdt het bij NAC Breda voor gezien. De Australische doelman en de Brabantse club zijn een ontbinding van het contract overeengekomen. De 27-jarige doelman is volgens NAC in onderhandeling met een nieuwe club.

Birighitti kwam vorig jaar zomer over van Swansea City. Hij speelde zestien competitiewedstrijden voor NAC. Zijn hoogtepunt beleefde hij op 23 september 2017. Die dag hield hij NAC op de been door een penalty te keren in De Kuip tegen Feyenoord, waarna de Bredanaars een historische overwinning boekten in Rotterdam.

Zijn dieptepunt beleefde hij dit seizoen, in de eerste eredivisiewedstrijd van NAC uit bij AZ (5-0). Birighitti ging opzichtig in de fout bij de 3-0. Het kostte hem zijn basisplaats.

Bazoer naar Portugal

Riechedly Bazoer verruilt Duitsland voor Portugal. VfL Wolfsburg verhuurt de 21-jarige middenvelder voor de rest van het seizoen aan FC Porto, dat de optie heeft hem nadien over te nemen.

Bazoer stapte eind 2016 voor 12 miljoen euro van Ajax over naar Wolfsburg, maar raakte bij die club op een dood spoor.

Riechedly Bazoer is de nieuwe aanwint van FC Porto

Misidjan naar Nürnberg

Virgil Misidjan zet zijn loopbaan voort in de Bundesliga. De 25-jarige aanvaller, die in Nederland uitkwam voor Willem II, maakt de overstap van het Bulgaarse Loedogorets naar de Duitse promovendus.

Fábio Coentrão terug naar jeugdliefde Rio Ave

Na zeven jaar Real Madrid verlaat de Portugese verdediger de Spaanse hoofdstad. De 30-jarige Coentrão werd vorig seizoen nog verhuurd aan Sporting Portugal en zet nu zijn loopbaan voort bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en zijn debuut op het hoogste niveau maakte.

Zoek de verschillen

Dat Heracles vandaag een nieuwe teamfoto liet maken, was geen overbodige luxe. De club heeft dit seizoen 15 nieuwe spelers, 12 vertrokken er en misschien is Reuven Niemeijer, vorig jaar nog clubtopscorer met 8 goals, dus nummer 13.

  • Pro Shots
    De teamfoto van Heracles voor het seizoen 2018/2019
  • Pro Shots
    De teamfoto van Heracles voor het seizoen 2017/2018

Sloetski heeft slechte ervaringen met bitterballen

De nieuwe trainer van Vitesse, de Rus Leonid Sloetski, is al snel vertrouwd geraakt met enkele Nederlandse begrippen. Al ging dat niet zonder slag of stoot.

Zondag kunt u in Studio Sport op NPO 1 en NOS.nl kijken naar een uitgebreid interview met de Vitesse-trainer.

Sloetski heeft slechte ervaringen met bitterballen

Afgesloten in Engeland en Duitsland

In Engeland ging de transferwindow al op 9 augustus dicht, maar clubs mochten nog wel spelers lenen tot vandaag, 18.00 uur. En ook in Duitsland werd de transferperiode om 18.00 uur afgesloten.

Vooralsnog zijn er geen grote veranderingen te melden.

Enkele geruchten

Nog een paar uurtjes te gaan en het lijkt erop dat er in Nederland nog wat verschuivingen zullen komen. Zo meldt Tubantia dat FC Emmen op het punt staat Reuven Niemeijer over te nemen van Heracles. De speler ontbreekt in ieder geval al op de teamfoto van Heracles.

FC Utrecht lijkt zich volgens het Franse 'Paris United' te gaan versterken met een oude bekende. Spits Jean-Christophe Bahebeck werd vorig seizoen ook al gehuurd van Paris Saint-Germain, maar de Fransman kwam door een gescheurde achillespees maar zes duels in actie voor de Domstedelingen.

Koeman bracht Mazraoui aan het twijfelen, maar: 'Marokko juiste keuze'

Koeman bracht Mazraoui aan het twijfelen, maar: 'Marokko juiste keuze'

Noussair Mazraoui, rechtsback van Ajax, maakte deze week de keuze om voor Marokko uit te komen en niet voor Oranje, ondanks een gesprek met bondscoach Ronald Koeman.

Bolt komt teentje tekort voor goal

Bolt debuteert bij Central Coast Mariners

Kogel door de kerk, Bouzanis naar PEC

De 27-jarige Australische keeper, die ook over een Grieks-paspoort beschikt, komt over van Melbourne City FC waar hij de afgelopen twee jaar het doel verdedigde. PEC Zwolle heeft tevens een optie tot koop bedongen.

"De reden dat we nog een sluitpost aantrekken is tweeledig", laat technisch directeur Gerard Nijkamp weten.

"Allereerst uit voorzorg, omdat het even afwachten is hoe de blessure van Diederik Boer zich ontwikkelt en ten tweede omdat wij met het aantrekken van Dean de concurrentiestrijd bij de doelmannen verder willen laten toenemen."\

Ondaan op weg naar de uitgang

Volgens RTV Oost gaan PEC Zwolle en Terell Ondaan waarschijnlijk op korte termijn uit elkaar. Speler en club zijn in gesprek over ontbinding van zijn contract. Ondaan kwam vorige zomer naar Zwolle en speelde in zijn eerste seizoen 28 duels, daarin scoorde hij één keer.

Pech voor Strieder

FC Utrecht moet het de komende weken doen zonder verdedigende middenvelder Rico Strieder.

"Tijdens een training, inmiddels al enkele weken geleden, kreeg ik een tik op mijn knie. Ik voelde direct dat het niet in de haak was", aldus de Duitser op de website van de club.

"Uit nader onderzoek bleek dat ik kampte met een meniscusblessure. Daaraan ben ik eerder deze week succesvol geopereerd. Vanaf nu werk ik keihard aan mijn herstel. Ik hoop zo snel mogelijk weer mijn rentree op het veld te maken."

Nog 7 uur te gaan in Nederland

De transferdeadline is in Italië en Engeland al een tijdje gesloten, maar in de andere grote competities is er nog even te gaan. Een overzicht van wanneer de transferdeadlines zijn.

Overzicht sluiting transfermarkt

Land Tijd
Nederland 00.00 uur
Duitsland 18.00 uur
Rusland 23.00 uur
Frankrijk 00.00 uur
Spanje 00.00 uur
België 00.00 uur

PSV presenteert nieuwe spelers

  • NOS
    Aziz Behich tijdens zijn presentatie
  • NOS
    Erick Gutiérrez tijdens zijn presentatie
  • NOS
    Aziz Behich (l) en Erick Gutiérrez (m)

Kind van de club Sahin weg bij Dortmund

Nuri Sahin verkast naar Werder Bremen. De Turkse middenvelder, die in het seizoen 2007-2008 voor Feyenoord speelde, doorliep de jeugdopleiding in Dortmund en speelde er in totaal elf seizoenen. In Bremen wordt Sahin ploeggenoot van Davy Klaassen.

Griekse aanvaller voor Fortuna

Vleugelaanvaller Lazaros Lamprou (20)komt voor de rest van seizoen 2018/2019 uit voor Fortuna Sittard. De tweebenige Griek wordt gehuurd van PAOK FC.

Druk bij PSV, pers wacht op Gutierrez

De pers wacht op de komst van Erick Gutiérrez

Linksback voor PSV

Het was al een publiek geheim dat PSV nog een linksback aan de selectie toe zou voegen en nu is het officieel. Australisch international Aziz Behich komt over van Bursaspor en ondertekent in Eindhoven een contract tot medio 2022.

Voormalig PSV'er Tyton naar de uitgang

Przemyslaw Tyton, oud-keeper van PSV en Roda JC, kan op zoek naar een andere club. Het contract van de 31-jarige doelman bij Deportivo La Coruña werd in onderling overleg ontbonden.

De Pool lag nog één seizoen onder contract bij Deportivo La Coruña, dat vorig seizoen uit de Primera Division degradeerde.

Promes krijgt rondleiding bij Sevilla

Martinez: 'Henry blijft bij België'

Het had er alle schijn van dat Thierry Henry op zijn eigen benen zou gaan staan en hoofdcoach van Bordeaux zou gaan worden. Roberto Martinez, bondscoach van België, laat vandaag echter weten dat de Fransman gewoon zijn assistent blijft bij de Rode Duivels.

"Het is bekend dat Thierry Henry graag verder wil in het coachvak en wij zijn uitermate blij dat hij heeft besloten bij ons te blijven. We willen goed presteren in de Nations League en daarbij is Thierry zeer belangrijk."

Van Bommel: 'Bergwijn is Oranje-waardig'

Van Bommel: 'Bergwijn is op dit moment Oranje-waardig'

PSV-trainer Mark van Bommel had graag gezien dat Steven Bergwijn een uitnodiging had gekregen voor het Nederlands elftal.

"Ik vind Steven op dit moment Oranje-waardig. Topspeler bij ons. Hij heeft stappen gemaakt. Maar de beslissing die Ronald (Koeman, red.) maakt, moet je respecteren."

Bouzanis op weg naar PEC?

PEC Zwolle lijkt dicht bij het aantrekken van een nieuwe keeper. Geen overbodige luxe, aangezien de nummer 1 onder de lat, Diederik Boer, geblesseerd is. Volgens de geruchten gaat het om de Australiër Dean Bouzanis, een oude bekende van trainer John van 't Schip die Bouzanis nog kent van zijn tijd bij Melbourne City.

De club meldt in ieder geval al dat de sluitpost op weg is naar Europa.

Nog meer Ronaldo-nieuws

Portugal begint zonder Cristiano Ronaldo aan de nieuwe Nations League. De 33-jarige aanvaller van Juventus ontbreekt in de selectie van bondscoach Fernando Santos voor de oefeninterland tegen Kroatië en de eerste wedstrijd in de Nations League tegen Italië, op respectievelijk 6 en 10 september. Ronaldo, de aanvoerder van topschutter aller tijden van het Portugese elftal, krijgt rust.

Ronaldo is boos

Homeles in Turijn. Cristiano Ronaldo liep daar gisteren rond met een chagrijnig hoofd. De Portugees is het niet eens met de uitverkiezing van Luka Modric als beste Europese speler van vorig seizoen.

"Het is normaal dat hij donderdag boos was omdat hij afgelopen jaar 15 keer gescoord had in de Champions League en samen met Modric en de andere spelers van Real Madrid die beker won", aldus Juventus-coach Massimiliano Allegri.

"Hij was erg ontdaan, maar dit geeft wel aan dat hij blijft werken om de beste te zijn en dat is weer een voordeel voor ons."

Cristiano Ronaldo

Jørgensen op de weg terug

Feyenoord mist zondag in het competitieduel met NAC Breda alleen Ridgeciano Haps en Nicolai Jørgensen. Van Bronckhorst: 'We gaan Nicolai zo snel mogelijk terugbrengen. Kans is groot dat hij binnenkort ook wedstrijden kan spelen.'

Kansen voor Vorm

Grote kans dat Michel Vorm zondag weer eens onder de lat staat voor Tottenham Hotspur. De Franse eerste keus Hugo Lloris heeft een dijbeenblessure opgelopen. De aanvoerder van de Spurs én van het Franse elftal mist daardoor de competitiewedstrijd zondag uit tegen Watford.

Onduidelijk is hoe ernstig de blessure van Lloris is. De 31-jarige doelman zit in de selectie van Frankrijk voor de wedstrijden in de Nations League tegen Duitsland en Nederland. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps ontvangt Oranje volgende week zondag in het Stade de France.

PSV en Feyenoord ook klaar

Ook bij de andere traditionele topclubs in Nederland wordt er niks meer verwacht. Tonny Vilhena blijft bij Feyenoord en ook bij PSV is de selectie compleet.

Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord): "Tonny stond open voor een mooie club, maar tot nu toe is dat niet concreet geworden. Ik denk niet dat dat de komende acht uur gaat gebeuren." Ook zal de club geen vervanger aantrekken voor de deze week vertrokken Jean-Paul Boëtius.

Mark van Bommel (PSV): "Ik verwacht niet dat er nog veel gaat gebeuren bij ons vandaag. Ik ben uitermate tevreden over de transfers deze zomer."

Ten Hag tevreden over CL-loting: 'Aansprekende groep met perspectief'

Gisteren was al de loting voor de Champions League. Ajax-trainer Ten Hag is blij met de ploegen die als tegenstander uit de koker zijn gerold.

Ten Hag tevreden over loting: 'Aansprekende groep met perspectief'

Loting Europa League

De loting voor de groepsfase van de Europa League heeft wat interessante duels opgeleverd. Zo treft Sporting-spits Bas Dost Arsenal en staat het Fenerbahçe van trainer Phillip Cocu tegenover Anderlecht, Dinamo Zagreb en Spartak Trnava.

In groep B staan Red Bull Salzburg en RB Leipzig tegenover elkaar. Een bijzonder duel, want beide clubs worden gefinancierd door Red Bull.

Kevin Strootman gaat met zijn nieuwe club Marseille strijden tegen onder meer het Eintracht Frankfurt van Jetro Willems en Jonathan de Guzman. Bekijk de volledige loting hieronder.

Ten Hag verwacht dat Ziyech blijft: 'Besprekingen al gestart'

Bij Ajax verwachten ze geen mutaties meer, aldus trainer Erik ten Hag. "Ik kan dat pas om twaalf uur met zekerheid zeggen, maar ik ga ervan uit dat dat zo is."

Ook Hakim Ziyech lijkt te blijven. De middenvelder, die deze zomer aasde op een vertrek, is zelfs in gesprek met de Amsterdammers over een nieuw contract. "Die besprekingen zijn al opgestart", aldus Ten Hag.

Ten Hag verwacht dat Ziyech blijft: 'Besprekingen al gestart'

Benvenuto a Zwolle!

PEC Zwolle heeft twee spelers aan de selectie toegevoegd. De Italianen Gianluca Scamacca en Alessandro Tripaldelli worden het komende seizoen gehuurd van US Sassuolo uit de Serie A.

Aanvaller Scamacca speelde in de jeugd van PSV en AS Roma, Tripaldelli geldt als een verdedigend ingestelde speler.

Trapp terug bij Eintracht Frankfurt

Kevin Trapp is de rest van dit seizoen de doelman van Eintracht Frankfurt. De Duitse club huurt hem van Paris Saint-Germain, waar de 28-jarige Duitser door de komst van Gianluigi Buffon overbodig was geworden.

Heerenveen neemt jongste Vitesse-debutant ooit over

Mitchell van Bergen maakt de overstap van Vitesse naar sc Heerenveen. De 19-jarige aanvaller, die nog een contract had tot 2020, tekent een vierjarig contract in Friesland.

Van Bergen kwam in 2015 van de jeugdopleiding van Willem II naar Vitesse en maakte op 18 december 2015 zijn debuut in het betaald voetbal, in de wedstrijd tegen FC Twente (5-1). Hij werd daarmee de jongste Vitesse-debutant ooit. Van Bergen speelde 31 wedstrijden in de eredivisie, hoofdzakelijk als invaller.

Technisch directeur Marc van Hintum licht de overgang toe. "We vonden én vinden dat Mitchell over veel talent beschikt. Het aanbod vanuit Heerenveen was voor zowel Mitchell als ons dusdanig interessant, dat we er toch op in zijn gegaan. We gunnen Mitchell het allerbeste in zijn verdere carrière."

Selectie Oranje

Frenkie de Jong is voor het eerst opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman selecteerde de middenvelder voor het oefenduel met Peru en de wedstrijd tegen Frankrijk in de Nations League.

Met Gutiérrez haalt PSV de nonchalante versie van Guardado in huis

PSV-aankoop Érick Gutiérrez wordt in eigen land gezien als de opvolger van Andrés Guardado. En dat zal bij de fans van PSV als muziek in de oren klinken.

De Mexicaanse journalisten Nicolás Romay en Daniel Reyes zijn vol lof over Gutiérrez.

Érick Gutiérrez

Van Rhijn tekent bij AZ

Ricardo van Rhijn heeft zich definitief aan AZ verbonden. De 27-jarige verdediger tekende voor één seizoen in Alkmaar, waar hij het afgelopen jaar al op huurbasis speelde. Hij komt over van Club Brugge.

Twee spelers voor PSG

Linksback Juan Bernat van Bayern München en aanvaller Eric Maxim Choupo-Moting van Stoke City vervolgen hun loopbaan bij Paris Saint-Germain. Trainer Thomas Tuchel bevestigt de komst van het tweetal naar de Franse hoofdstad.

Onderzoek: merendeel slaagt niet na transfer naar Ajax, PSV of Feyenoord

De voorgaande tien seizoenen haalden PSV, Feyenoord en Ajax gezamenlijk bijna honderd spelers weg bij andere Nederlandse clubs. De NOS ging op onderzoek uit in hoeverre dit echt succesvolle aankopen zijn. 74 aankopen, 26 geslaagd is onze conclusie.

Binnenlandse aankopen Feyenoord in de voorgaande tien seizoenen

Toivonen naar Australië

Ola Toivonen zet zijn loopbaan voort in Australië. De Zweed verhuist van Toulouse naar Melbourne Victory. Toivonen, die deze week zijn afscheid als international bekendmaakte,speelde eerder voor onder meer PSV, Sunderland en Stade Rennais.

Ola Toivonen schreeuwt het uit

Groningen wil zich roeren

FC Groningen hoopt nog een vervanger voor de vertrokken Jesper Drost (Heracles Almelo) te presteren. Volgens Het Dagblad van het Noorden zingen de namen rond van Reuven Niemeijer (Heracles Almelo), Bart Ramselaar (PSV) en Ilias Bel Hassani (AZ).

Promes meldt zich in Sevilla

Quincy Promes gaat tekenen bij Sevilla. De Nederlandse aanvaller (28-voudig international) komt over van Spartak Moskou. Vandaag is de medische keuring. Sevilla liet op Twitter al zien dat Promes zich heeft gemeld in de Spaanse stad.

Chadli verkast naar AS Monaco

Nacer Chadli in het shirt van de Belgische nationale ploeg

Nacer Chadli vervolgt zijn loopbaan bij AS Monaco. De Belg (29) komt voor twaalf miljoen euro over van West Bromwich Albion.

WBA degradeerde afgelopen seizoen uit de Premier League, waardoor Chadli nadrukkelijk aasde op een transfer. Die kreeg hij dus, waardoor de aanvaller komend seizoen uitkomt in de Champions League in plaats van de Championship.

NAC verlost Mühren

NAC Breda heeft Robert Mühren verlost van Zulte Waregem. Mühren speelt het komende seizoen op huurbasis voor de Bredanaars.

Voor de 29-jarige aanvaller - "Ik speel het liefst achter de spits" - is het zijn tweede verhuurperiode op rij. Mühren speelde afgelopen seizoen als huurling bij Sparta. Die huurperiode zou eigenlijk twee jaar duren, maar de degradatie van de Rotterdammers gooide roet in het eten.

Bij Zulte Waregem had Mühren al even geen perspectief meer.

Welkom!

Het is de laatste dag van de zomerse transferperiode. De transfermarkt is voor de Engelse Premier League en de Italiaanse Serie A al gesloten, maar de clubs uit andere competities zullen nog gewillig gebruikmaken van de mogelijkheid om spelers te kopen of te verkopen. Vandaag houden we je helemaal op de hoogte.

We gaan vandaag ook vooruitblikken op het eredivisieweekend. Ajax, PSV en Feyenoord hebben, net als de andere eredivisieclubs, persmomenten. Alles komt in dit liveblog voorbij. In beeld en tekst.

Vanavond staat er ook nog een wedstrijd op het programma. FC Emmen speelt voor de tweede keer dit seizoen een thuiswedstrijd. De Graafschap komt op bezoek. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur.