Feest bij Mitchelton-Scott op de Etna

Aangepast
Wielrennen

De zesde etappe van de Giro d'Italia, over 164 kilometer van Caltanissetta naar de Etna, werd gewonnen door Esteban Chaves. Het roze is voor Simon Yates, Tom Dumoulin blijft tweede.

Liveblog gesloten
 • Buona serata!

  Morgen maakt het peloton de oversteek van Sicilië naar het vasteland in Calabrië. De zevende etappe gaat van start in Pizzo, en dat is goed nieuws voor de ijsliefhebbers. In het plaatsje Pizzo is namelijk de tartufo uitgevonden. De Italiaanse ijsspecialiteit is dan ook op iedere straathoek te verkrijgen.

  Na de start om 13.30 uur voert de etappe over 159 kilometer over vrijwel vlakke wegen naar Praia a Mare. Een rit voor de sprinters, zo lijkt het. Buona serata e ci vediamo domani!

  NOS
 • Oomen reed noodgedwongen op gevoel en intuïtie

  "Pfoe, dat was niet mis", verzuchtte Sam Oomen na de zesde etappe in de Giro. "De eerste 50, 60 kilometer was het meteen oorlog om in de kopgroep te komen." Daar zat Oomen dan ook wel bij.

  De jonge Nederlander had de hele dag technische problemen met zijn communicatie. "Ik wist helemaal niks. Ik heb een beetje op gevoel en intuïtie gereden vandaag." Over zijn kopman is hij heel tevreden. "Tom handhaaft zich goed bergop. Hij staat tweede toch? Goed hè."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Oomen reed noodgedwongen op gevoel en intuïtie
 • Dumoulin: sta er met middelmatige benen nog goed voor

  Tom Dumoulin was vandaag naar eigen zeggen niet super, maar ook niet slecht. "Alleen Yates had de benen om echt door te trekken. Het is goed dat ik er met middelmatige benen nog bij kan zitten."

  Toch ging Dumoulin tijdens de beklimming eventjes in de aanval, toen Chris Froome het even moeilijk had. "Ik dacht, even proberen hè, misschien zit hij er echt doorheen. Daar moet ik van profiteren. Maar hij peesde zich op zijn eigen tempo terug, dat doet hij goed."

  De conclusie van de dag volgens Dumoulin: "Ik sta er nog steeds goed voor, maar vandaag was ik niet de beste."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Dumoulin: sta er met middelmatige benen nog goed voor
 • Gesink: kon nog wat voor George doen, en voor Tom natuurlijk

  Robert Gesink liet zich vandaag veel van voren zien. Hij zat in de kopgroep en demarreerde op enig moment ook. "Ik dacht wie weet, laten ze me gaan. Snokken is niet helemaal mijn ding. Ik was wel goed, maar niet super."

  Later tijdens de beklimming trok Gesink ook nog eens de groep met zijn kopman George Bennett en Sunweb-renner Tom Dumoulin op gang. "Ik kon nog wat voor George doen, en voor Tom natuurlijk", glimlacht Gesink. "Het was het laatste wat er nog inzat. George riep, dus toen heb ik even de hut leeggereden."

  Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

  Gesink: kon nog wat voor George doen, en voor Tom natuurlijk
 • Geen wit voor Oomen

  De witte trui voor Sam Oomen, waar we een uurtje geleden stiekem op hoopten, is er niet gekomen. De Nederlander staat nog steeds derde in het jongerenklassement, met 19 seconden achterstand op de nieuwe wittetruidrager Richard Carapaz.

 • Het roze is voor Yates

  Simon Yates is na Mark Cavendish, Bradley Wiggins en David Millar de vierde Brit die zich in het roze mag hijsen.

  Simon Yates is dolgelukkig met zijn roze trui AFP
 • Ritwinnaar Chaves

  Etappewinnaar Johan Esteban Chaves heeft het naar zijn zin op het erepodium.

  Johan Esteban Chaves op het erepodium AFP
 • Het wedstrijdverslag

 • Algemeen klassement

  Zo ziet het algemeen klassement eruit na de zesde etappe. Tom Dumoulin staat nog 'gewoon' tweede, maar de roze trui heeft een andere eigenaar.

  NOS
 • De top-10

  Wat een finale op de Etna! Dit is de uitslag van de zesde etappe. Chaves wint, Yates pakt het roze, Dumoulin blijft in de buurt.

  NOS
 • Chaves en Yates!

  Chaves wint de zesde etappe, voor zijn ploeggenoot Yates!

  De roze trui is voor Yates.

  Dumoulin wordt achtste op 26 seconden. Hij blijft tweede in het algemeen klassement, op 16 seconden van Yates.

 • Yates en Chaves

  1 km - Yates nadert Chaves, een van de twee wordt de etappewinnaar. Maar wordt het ook roze?

 • Yates gaat

  1,5 km - Chaves heeft ruim 20 seconden voorsprong. Yates demarreert en probeert naar de Colombiaan toe te rijden.

 • Dumoulin sterk

  2,5 km - Dumoulin oogt heel sterk. Froome moest even lossen, maar komt er weer bij. De strijd om het roze is razendspannend.

 • Alleen Chaves nog

  3 km - Alleen Chaves rijdt nu nog vooraan, met 33 seconden op het uitgedunde peloton. Alle voormalige vluchters zijn daarin opgeslokt.

 • Meer berichten tonen