Roy Curvers
NOS WielrennenAangepast

Curvers smijt bidon naar auto: hij reed me aan

Het meest opvallende beeld uit de vijfde etappe van de Giro d'Italia: Roy Curvers die zijn bidon uit de houder pakt en de drinkbus vol overgave tegen een auto smijt.

"Wat daar gebeurde? Hij reed me aan!", verklaarde de renner van Sunweb na afloop. "Ik liet de laatste renner van het peloton gaan en in één keer kreeg ik een tik tegen mijn schoen. Hij was niet erg aan het opletten, denk ik."

De actie kwam Curvers op een boete van honderd Zwitserse francs te staan, zo maakte de organisatie later bekend.

Curvers verklaart bidonworp: auto reed me aan

Dat Curvers vervolgens met zijn bidon gooide, verklaarde hij als volgt: "Tegen een auto kun je niet praten, die zegt niets terug. Maar je wil toch op een of andere manier duidelijk maken dat het je niet zint dat hij niet op zit te letten. Dan maar een stuk plastic tegen zijn ruit."

Curvers ging even later ook nog onderuit, zonder al te dramatische gevolgen. "Ben redelijk heel gebleven."

Pas eerste Giro

De 38-jarige beleeft een primeur in zijn laatste koersjaar. "Het is hectisch hier op Sicilië. Het is mijn eerste Giro, dus ik weet niet wat normaal is. Maar ik hoop niet dat het zo drie weken doorgaat. Ik heb niet vaak meegemaakt in mijn carrière dat auto's tegen me aanrijden. Laten we hopen dat me dat bespaard blijft de rest van de ronde."

Dumoulin: ik vergiste me in de afstand

De kopman van Curvers, Tom Dumoulin, bleef zonder pech of andere ellende. Hij finishte in de eerste groep en behield zijn tweede plaats op één seconde van Rohan Dennis. Toch was hij niet tevreden.

"Ik heb weer dezelfde fouten gemaakt. Ik wilde 'm echt timen en naar voren rijden vlak voor de bocht. Maar ik vergiste me in de afstand (naar de bocht, red.)."

Morgen klimmen

Echt goed waren de benen niet, liet Dumoulin weten. "Maar ze waren ook niet slecht. Morgen eindelijk klimmen. Dan gaat het misschien ook wat rustiger worden in het peloton, omdat het klassement een beetje vastligt. Want het is twee dagen stress."

Route etappe 6 Giro d'Italia

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl