Met de reacties van Bosz en Kramer komt dit blog ten einde. Morgen en zondag zijn er vier duels in de eredivisie.

Bedankt voor het volgen van ons blog en graag tot morgen.

De wedstrijden van speelronde 32

Bosz: derde plek stuk moeilijker geworden

Peter Bosz

De wedstrijd met ADO Den Haag moest voor Vitesse een simpele horde worden in de jacht op de derde plek. Het gat met Feyenoord kon verkleind worden tot één punt, maar het verschil bleef vier punten want ADO won met 1-0.

Kramer: ik zat goed in mijn vel

Matchwinner Michiel Kramer na afloop

En weer flikt ie 't. Michiel Kramer bezorgde met zijn treffer in de 85ste minuut ADO de 1-0 zege tegen Vitesse. Zijn elfde seizoenstreffer en zijn achtste in de slotminuten.

Reacties

ADO doorbreekt reeks Vitesse, jubileum voor Bosz

Vitesse verliest voor het eerst in 13 wedstrijden. De 12 wedstrijden ongeslagen was hun beste reeks sinds 2001. Het was tevens de langst lopende reeks in de Eredivisie.

De nederlaag is tevens een negatief jubileum voor trainer Peter Bosz. Het was zijn honderdste in de eredivisie.

ADO wint in eigen huis

ADO verslaat Vitesse in eigen huis met 1-0 en ontloopt vrijwel zeker de nacompetitie.

Kramer scoort voor ADO

Met zijn zeventiende van het seizoen schiet Michiel Kramer ADO op 1-0.

Boeiende slotfase dient zich aan

ADO en Vitesse gaan allebei nog vol voor de winst. In de slotfase van het duel is het nog altijd 0-0.

Vitesse dicht bij 0-1

Eerst schiet Pröpper op een ADO-verdediger, daarna knalt Oliinyk de bal voorlangs waarna Van der Heijden net naast schiet.

Haags kwartiertje

Het 'Haags Kwartiertje' gaat zo beginnen. Michiel Kramer is de Eredivisietopscorer in het laatste kwartier van wedstrijden. Hij scoorde al 7 maal in het laatste kwartier van de wedstrijd. Opvallend is dat 6 van die 7 doelpunten in thuiswedstrijden tot stand kwamen.

Eerste kans Vitesse

Het heeft bijna zeventig minuten geduurd maar daar is dan de eerste kans voor Vitesse. De Arnhemmers kennen een sterke fase met een hard schot van Uros Djurdjevic tot gevolg. De Serviër vindt echter de vuisten van Martin Hansen op zijn weg.

ADO rammelt aan de poort

Met drie kansen binnen drie minuten is ADO nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer.

Alberg schiet in de 52ste minuut maar net over om even later Wormgoor te bedienen. De verdediger komt knap voor Jan-Arie van der Heijden maar zijn kopbal belandt recht in de handen van keeper Room.

Weer een minuut later schiet Kevin Jansen van afstand de bal maar net over het doel van Vitesse.

VIDEO Brandalarm in rust ADO - Vitesse

Brandalarm gaat af bij ADO-Vitesse

Tweede helft onderweg

Iets later dan gepland in verband met een loos alarm, beginnen ADO en Vitesse aan de tweede helft.

Loos alarm, 5 minuten uitstel

Enkele supporters hebben het stadion al verlaten vanwege het alarm, wat een loos alarm bleek te zijn. Scheidsrechter Janssen heeft besloten om het duel vijf minuten later te laten beginnen.

Ontruiming in Den Haag?

Opmerkelijk moment in het Kyocera-stadion. Een alarm klinkt en de supporters worden via de speaker opgedragen om het stadion te verlaten. Iedereen blijft echter rustig zitten.

Rust in Den Haag

ADO begon sterk maar na een half uur spelen wisten beide ploegen geen goede aanval meer op te zetten.

Vejinovic mist Feyenoord

De middenvelder krijgt een gele kaart en mist daardoor het cruciale duel met Feyenoord volgende week.

Vitesse op weg naar negatief record

Vitesse heeft nog steeds niet op doel geschoten. Vorige week schoot de ploeg voor rust slechts één keer op doel. Dit was ook meteen het diepterecord van dit seizoen voor Vitesse.

Weer een goal afgekeurd

Scheidsrechter Janssen keurt een zuivere goal van Vitesse af wegens buitenspel. De bal wordt echter door ADO-speler Dion Malone in eigen doel gekopt en niet beroerd door een Vitesse-speler. Zodoende kon het onmogelijk buitenspel zijn.

Wedstrijd in evenwicht

Na een half uur spelen zijn beide ploegen meer in evenwicht, al blijven de grote kansen uit.

ADO op 1-0, of toch niet

Michiel Kramer lijkt ADO op 1-0 te koppen maar zijn goal wordt afgekeurd wegens buitenspel. Het lijkt er echter op dat Kramer op dezelfde lijn staat als de laatste verdediger.

Homogeen Heracles klaar voor kraker in Breda

Heracles-spelers bedanken het eigen publiek

Heracles Almelo heeft handhaving in de eredivisie nog altijd in eigen hand. Zaterdagavond kan de ploeg uit Almelo een grote stap in de strijd tegen degradatie zetten als de uitwedstrijd bij concurrent NAC Breda wordt gewonnen.

Sterke start ADO

Na tien minuten spelen heeft ADO duidelijk het betere van het spel. Na een slap schot van Alberg (redding Room) en een goede actie van Van Duinen, waarbij hij bijna Alberg alleen voor een leeg doel zet, krijgt Kevin Jansen de beste kans.

Eerst kapt hij Oliinyk uit om daarna met zijn linker hard uit te halen. Room staat echter weer in de weg en voorkomt een achterstand voor Vitesse.

Vitesse geniet van jacht op Feyenoord

Kevin Diks feliciteert Bertrand Traoré met de 3-1 tegen AZ

Kort na de winterstop bivakkeerde Vitesse nog op de twaalfde plaats in de eredivisie. Vanavond kunnen de Arnhemmers bij winst op ADO Den Haag nummer drie Feyenoord (voor in elk geval twee dagen) naderen tot één punt.

Enkele feitjes op een rij

Vorig seizoen was deze wedstrijd de laatste thuiswedstrijd van ADO op echt gras. ADO Den Haag won deze wedstrijd met 2-1.

ADO Den Haag ontving Vitesse 17 keer eerder in de Eredivisie. ADO won 8 keer, 5 keer werden de punten gedeeld en 4 keer nam Vitesse de punten mee naar Arnhem.

Gianni Zuiverloon is geschorst. Aaron Meijers en Mike van Duinen staan op scherp.

Vitesse is in zijn laatste 12 Eredivisiewedstrijden ongeslagen (W10-G2), langer dan elke andere Eredivisieclub.

Marko Vejinovic scoorde in zijn carrière 5 keer tegen ADO. De club uit Den Haag is daarmee zijn favoriete tegenstander.

Davy Pröpper keert terug van een schorsing. Bertrand Traoré is geschorst. Zakaria Labyad, Rochdi Achenteh, Marko Vejinovic en Kevin Diks staan op scherp.

Column Joep: coach van het jaar

Joep Schreuder werpt elke week in zijn videocolumn een blik op de wonderlijke voetbalwereld. Dit keer over de coach van het jaar. Moet er wel een verkiezing komen?

Één duel in de eredivisie

Vanavond één duel in de eredivisie.

ADO Den Haag neemt het vanaf 20.00 uur in eigen huis op tegen Vitesse. Bij winst van ADO en een nederlaag of gelijkspel van NAC Breda, ontloopt de ploeg van trainer Henk Fraser de nacompetitie.

NAC speelt zaterdag thuis tegen Heracles Almelo.