NOS Voetbal

Kramer: ik zat goed in mijn vel

Kramer: hele opluchting dat we er zijn

En weer flikt ie 't. Michiel Kramer bezorgde met zijn treffer in de 85ste minuut ADO de 1-0 zege tegen Vitesse. Zijn zeventiende seizoenstreffer en zijn achtste in de slotminuten.

Volgens de trefzekere spits overkomt het hem gewoon. "Hoe dat komt? Dat vind ik lastig om aan te geven. Die bal stuiterde wat raar. Room, de keeper van Vitesse, twijfelde en ik kon om hem heen en scoren."

Opgelucht

Zijn winnende doelpunt was weer een belangrijke. ADO kan door de zege alleen nog theoretisch in de nacompetitie terecht komen. "Je zag het vorige week aan Go Ahead bij Feyenoord. Elke ploeg onderin pakt nu punten. Daarom waren we opgelucht in de kleedkamer. We zijn veilig."

Als topscorer beleeft Kramer een goed seizoen. Het 'Haags kwartiertje' lijkt als doping te werken want daarin scoorde Kramer al zeven keer. "Ik zit gewoon goed in m'n vel. Daarom draai ik een mooi jaar. Ook vanavond weer. Ik zat lekker in de wedstrijd. En gelukkig beloon ik dat met een doelpunt."

Topscorer

Kramer gaat in de laatste weken van het seizoen nog een gooi doen naar de topschutterstitel. Hij heeft alleen de PSV'ers Memphis Depay (21 treffers) en Luuk de Jong (19) voor zich staan. "Ik sta dichtbij, dus waarom zou ik daar niet voor gaan", aldus de spits, die na een succesvol seizoen openstaat voor een nieuwe uitdaging. "Iedereen wil hogerop, ik dus ook."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl