LeBron James (l) samen met zoon Bronny
NOS SportAangepast

LeBron en zoon Bronny schrijven officieel geschiedenis, Celtics evenaren record

Het waren al bijzondere weken voor LeBron James en zijn zoon Bronny de afgelopen tijd. LeBron heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit eens samen met zijn zoon zou willen spelen en sinds Bronny werd ingelijfd door Los Angeles Lakers kwam dat moment steeds dichterbij.

Enkele weken geleden stonden de twee al samen op het veld bij een oefenwedstrijd, maar afgelopen nacht mocht Bronny in de seizoensopener tegen Minnesota Timberwolves zijn eerste officiële minuten maken in de NBA.

De 20-jarige guard stond met nog vier minuten te gaan in het tweede kwart klaar om in te vallen. Naast hem, de 39-jarige LeBron.

"Ben je er klaar voor?", had vader James vlak daarvoor nog gevraagd aan zijn zoon. "Je ziet hoe intens het is, maar speel gewoon zonder zorgen. Denk niet aan fouten maken."

De twee zijn de eerste vader en zoon die samen een officiële NBA-wedstrijd spelen. Ze deden dat onder het toeziend oog van onder meer Ken Griffey senior en zijn zoon Ken Griffey junior.

De twee zorgden in 1990 voor dezelfde primeur in de Major League Baseball, toen het duo samen speelde voor de honkballers van Seattle Mariners.

De twee stonden uiteindelijk tweeënhalve minuut samen op het veld voordat Bronny naar de kant werd gehaald. Dat de Lakers met 110-103 wonnen van de Timberwolves was van ondergeschikt belang, achteraf ging het alleen nog maar over het iconische moment dat de twee samen het veld in kwamen.

Bekijk in het X-bericht hieronder hoe de twee samen het veld op kwamen.

"Een gek moment dat ik nooit meer zal vergeten", zei Bronny, beginnend aan zijn eerste NBA-seizoen. James senior, die voor de 22ste keer een seizoen in de Amerikaanse profcompetitie zal gaan beleven en meerdere records en mijlpalen op zijn erelijst heeft staan, kon ook zijn geluk niet op.

"Het gaat om familie. Ik heb veel tijd verloren vanwege deze competitie en mijn toewijding aan deze sport", vertelde LeBron na afloop.

"Ik was veel op pad met het team, miste veel dingen van mijn kinderen. Dat ik dit moment mee mag maken, waarbij ik zelf nog actief ben en nu samen met mijn zoon, dat is een van de grootste giften die ik ooit van God heb gekregen."

Bekijk hieronder reacties van LeBron James en zijn zoon Bronny.

LeBron James na uitkomen droom om samen met zoon te spelen: 'Best wel cool'

Het bijzondere moment in Los Angeles was niet het enige hoogtepunt op de eerste speelavond in de NBA. Kampioen Boston Celtics mocht een nieuw spandoek ophangen vanwege de titel van afgelopen seizoen en daarna haalde de ploeg flink uit tegen New York Knicks, 132-109.

Maar dat was het niet het enige opvallende van de avond, want de thuisploeg evenaarde in het vierde kwart een prestigieus record. Al Horford schoot met iets minder dan negen minuten te gaan in de wedstrijd een driepunter raak. Het was de 29ste in de wedstrijd van de Celtics en daarmee kwamen ze op gelijke hoogte met het record van Milwaukee Bucks.

Om het record uit 2020 te breken hadden de Celtics nog genoeg tijd over om minstens een keer een driepunter raak te schieten. De volgende dertien pogingen gingen echter allemaal mis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl