Jonathan Schoop
NOS Sport

Honkballers Koninkrijksteam met blikvangers Schoop en Gregorius naar officieus WK

Voormalig MLB-spelers Didi Gregorius en Jonathan Schoop zijn de grootste blikvangers in de selectie van het Koninkrijksteam Nederland voor het Premier12-toernooi, het officieuze WK honkbal.

Gregorius speelde tien jaar in de grootste Amerikaanse honkbalcompetitie, onder andere bij de New York Yankees en Philadelphia Phillies. Vorig jaar maakte hij zijn rentree bij het Koninkrijksteam bij de EK. Inmiddels speelt Gregorius in de Mexicaanse competitie, net als Schoop, die ook jarenlang in de MLB uitkwam. Beide spelers waren er in 2011 bij toen Nederland de wereldtitel veroverde.

Het Premier12-toernooi wordt van 9 tot en met 24 november gespeeld in Mexico, Taiwan en Japan. De eerste wedstrijd voor de ploeg van bondscoach Evert-Jan 't Hoen is op 9 november tegen Panama. Daarna speelt Nederland in poule A nog tegen de VS, Puerto Rico, Mexico en Venezuela. De nummers één en twee gaan naar de halve finales.

Het is de derde editie van de Premier12, het Koninkrijsteam is bij alle edities aanwezig geweest. Tot nu toe leverde dat nog geen medailles op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl