Barcelona-spits Robert Lewandowski scoorde tweemaal tegen Sevilla

Barcelona heeft tegen Sevilla buit bij rust binnen, Gavi maakt rentree

FC Barcelona heeft het thuisduel met Sevilla tot een goed einde gebracht. De koploper in La Liga, die volgende week voor El Clasico naar Madrid afreist, won eenvoudig met 5-1.

De voorspong op rivaal Real Madrid, dat zaterdag afrekende met Celta de Vigo (1-2), bedraagt nu weer drie punten.

Rentree Gavi, geen De Jong

In de slotfase maakte Gavi zijn rentree bij Barcelona na een jaar kruisbandleed. Frenkie de Jong daarentegen, die begin deze maand na lang blessureleed voor het eerst sinds april weer minuten maakte in het eerste elftal, verbleef het hele duel op de bank.

Stand La Liga

Sevilla werd in de eerste helft aan alle kanten voorbij gelopen en slikte drie tegentreffers. Robert Lewandowski opende de score uit een strafschop, die gegeven werd omdat Peque zich had vergrepen aan Raphinha. Vervolgens rondde Pedri na een snelle aanval knap af en Lewandowski verlengde een schot van Raphinha tot in het doel.

Barcelona bezondigde zich na rust iets te veel aan galleryplay. Invaller Pablo Torre maakte via een verdediger nog wel de 4-0 en kort voor tijd krulde hij een vrije trap binnen. Tussendoor redde Stanis Idumbo Sevilla's eer.