NOS Voetbal

NAC boekt bij fantasieloos PEC Zwolle eerste uitzege van het seizoen

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle-NAC Breda

NAC Breda heeft voor het eerst dit seizoen punten overgehouden aan een uitduel. Na de vier nederlagen op rij werd op bezoek bij PEC Zwolle met 2-1 gewonnen dankzij twee treffers van de IJslander Elías Már Ómarsson, die daarmee zijn eerste competitiesuccesjes boekte dit seizoen.

PEC was er veel aan gelegen om ten koste van NAC de sprong naar de middenmoot te maken. De ploeg van trainer Johnny Jansen draaide langzaam maar zeker de duimschroeven aan bij de gasten en dat leidde in de negende minuut tot een kopkans voor Younes Namli, waar doelman Daniel Bielica het juiste antwoord op bleek te hebben.

Younes Namli heeft zijn kopbal gekeerd zien worden door Daniel Bielica

Daarna verzandden de Zwolse aanvalspatronen veelal en kon NAC er regelmatig uitkomen. Zoals na een klein halfuur toen Clint Leemans het hoofd vond van Ómarsson, die achterwaarts koppend de lat trof. Aan de andere kant beroerde Leo Greiml de bal in het eigen strafschopgebied met de hand, maar dat bleef zonder gevolgen voor de NAC-verdediger.

Succesvolle wissels

Een dubbele wissel aan Brabantse zijde tien minuten na rust leidde snel tot succes. Invaller Raul Paula trof eerst nog de voet van doelman Jasper Schendelaar, maar via Casper Staring, de andere nieuweling, kreeg de jonge Duitser opnieuw de bal en hielp hij de vrijstaande Ómarsson aan een niet te missen kans: 0-1.

NAC-invaller Raul Paula haalt uit

De IJslander stond een kwartier later voor de tweede keer op de goede plaats toen NAC goed doorkwam over links en Dominik Janosek, ook al een verse kracht, de bal laag voorgaf. Ómarsson duwde de bal in twee instanties over de lijn en daarmee leek de strijd gestreden in Zwolle.

Maar de tot dan fantasieloos acterende thuisploeg sloeg luttele minuten later plots terug. En ook nu waren het de invallers die het moesten doen: de bedrijvige Dylan Mbayo bracht Kaj de Rooij in stelling en die rondde fraai af: 1-2.

NAC versterkte prompt de defensieve stellingen en bracht ondanks fel aandringen door PEC de drie punten zonder veel problemen over de streep.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl