PEC Zwolle klimt uit degradatiezone door zege op concurrent Almere City

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - Almere City

PEC Zwolle heeft een belangrijke zege geboekt in de eredivisie op Almere City. Almere-verdediger James Lawrence was de schlemiel van de wedstrijd, hij werkte de bal in eigen doel en maakte daarmee de enige goal: 0-1.

PEC stijgt van de zestiende naar de dertiende plaats in de eredivisie. Almere City won dit seizoen nog niet en houdt met twee schamele punten slechts RKC Waalwijk onder zich op de ranglijst.

In de eerste helft speelde PEC heel behoorlijk, hoewel de ploeg maar moeilijk tot kansen kwam. Voorin zorgden Younes Namli en vooral Jamiro Monteiro voor het meeste gevaar. Namli had in de eerste minuut eigenlijk al moeten scoren, want hij had de bal na een fout van keeper Nordin Bakker voor het inschieten.

Daarna bleven grote kansen uit. Een mislukte voorzet van linksback Damian van der Haar zeilde op de lat, maar verder gebeurde er weinig.

Sterker Almere

Na rust herstelde het Almere van trainer Hedwiges Maduro zich. De bezoekers hadden veel meer controle en werden zo nu en dan dreigend.

Een kwartiertje voor tijd viel het echter toch weer verkeerd voor Almere City, toen Lawrence een goede voorzet van links in zijn eigen doel liep (1-0).