Vinicius Junior viert zijn winnende treffer met de camera

Fletse zege Real Madrid op Celta de Vigo, een week voor El Clásico

Real Madrid heeft het bezoek aan Celta de Vigo met een 2-1 overwinning afgesloten. Door de zege blijven de Madrilenen in het spoor van koploper Barcelona, dat volgend weekend naar de hoofdstad komt voor El Clásico.

Tegen Celta de Vigo speelde Real niet groots, maar het surplus aan individuele klasse gaf de doorslag. Kylian Mbappé zorgde voor de 0-1, nadat hij met een gelukje aan de bal was gekomen. Zijn beheerste schot van ruim buiten het strafschopgebied was echter oogstrelend.

Voor Celta de Vigo was kort na rust Williot Swedberg trefzeker. De Zweed werd door de Madrileense defensie over het hoofd gezien en profiteerde onberispelijk.

Assist Modric

Celta drong in de tweede helft aan en kreeg ook kansen, maar Vinícius Junior bezorgde Madrid op aangeven van de 39-jarige Luka Modric de zege. Zijn eerste treffer werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar halverwege het tweede bedrijf kon de Braziliaan toch juichen.

In de extra tijd had Anastasios Douvikas nog wel de 2-2 op zijn schoen, maar zijn schuiver werd getoucheerd door doelman Thibaut Courtois en rolde net naast.

Door de overwinning is Real Madrid naast Barcelona gekomen. De grote rivaal komt echter pas morgen in actie tegen Sevilla.