Dirk Kuijt viert de winst met zijn staf

Kuijts Beerschot stunt tegen Anderlecht: eerste zege van het seizoen

Dirk Kuijt heeft in de elfde speelronde van de Belgische Pro League eindelijk zijn eerste overwinning binnen. Tegen Anderlecht werd het op het Kiel in Antwerpen 2-1.

Beerschot staat met vijf punten nog wel laatste. Anderlecht de vierde plaats met zeventien punten.

Marwan Al-Sahafi was de man van de wedstrijd met twee goals voor de thuisploeg. De aanvaller uit Saudi-Arabië klopte Anderlecht-doelman Colin Coosemans na een half uur met links in de korte hoek.

Gelijkmaker Dolberg

Na een overtreding van Colin Dagba op Mario Stroeykens kreeg Anderlecht enkele minuten na rust een strafschop, die door oud-Ajacied Kasper Dolberg werd benut.

Marwan Al-Sahafi viert een goal van Beerschot

De Brusselaars gingen daarna naarstig op zoek naar de winnende goal en brachten Beerschot aan het wankelen. In de 70ste minuut werd Al-Sahafi met zijn tweede goal echter matchwinner van de thuisploeg. Invaller Antoine Colassin was de aangever.

Rampstart van seizoen

De zege is een enorme opsteker voor Kuijt en co. De vorig seizoen onder Kuijt naar het hoogste niveau gepromoveerde club begon het seizoen met een gelijkspel, verloor daarna acht keer op rij en pakte begin deze maand het tweede punt.

De achtste nederlaag op rij voor Beerschot was een reglementaire 5-0 nederlaag tegen stadgenoot Antwerp. De wedstrijd werd eind september bij een 4-0 achterstand gestaakt nadat fans van de uitploeg meermaals vuurwerk op het veld hadden gegooid.