Maria Verschoor
NOS Sport

Hockeyster Verschoor neemt afstand van topsport: 'Rust nodig op het mentale vlak'

Hockeyster Maria Verschoor neemt de komende tijd afstand van de sport. De Oranje-international zegt rust nodig te hebben. "Vooral op het mentale vlak, van het fysieke heb ik tot nu toe weinig last", schrijft de Dordtse op haar Instagrampagina.

Zondag speelt ze in overleg met haar club Amsterdam voorlopig haar laatste duel in de competitie, die tot eind november duurt voordat de winterstop start. In maart sluit ze weer aan bij de club. In de tussentijd slaat ze de Pro League-wedstrijden in Argentinië en India met Oranje op eigen verzoek ook over.

Wel gaat Verschoor eind december meedoen aan de Hockey India League, waar zij zo'n 11.000 euro zal verdienen.

'Niet helemaal klaar met hockey'

De speelster van Amsterdam zegt dat ze niet definitief stopt met hockey. "Ik denk dat deze periode van rust mijn carrière juist kan verlengen. Alles in mij zegt dat ik dit nu nodig heb. In de afgelopen twaalf jaar heb ik alles uit mezelf proberen te halen en altijd 100 procent gegeven. Om dat te blijven doen, heb ik behoefte aan wat meer afstand van het hockey op het hoogste niveau. Zowel bij Amsterdam als bij het Nederlands team."

Verschoor werd afgelopen zomer in Parijs olympisch kampioen met het Nederlands team. Met haar club staat ze na zeven wedstrijden op de derde plaats in de Tulp Hoofdklasse.

Wat de plannen van de hockeyster in de komende periode zijn, is nog niet bekend. "De aankomende tijd ga ik bepalen hoe ik mijn tijd invul. Ik heb zin in nieuwe indrukken, andere mensen en een andere omgeving. Ik kijk enorm uit naar de komende periode."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl