Andrés Guardado wordt in de lucht gegooid door zijn teamgenoten
NOS Voetbal

Voormalig PSV'er Guardado zwaait na 182 duels af als Mexicaans international

Voor oud-PSV'er Andrés Guardado zit zijn interlandcarrière erop. De inmiddels 38-jarige Mexicaan speelde afgelopen nacht tegen de Verenigde Staten zijn 182ste en laatste interland.

In Guadalajara wonnen de Mexicanen de vriendschappelijke wedstrijd tegen de mede-organisator van het WK van 2026 met 2-0. In de 19de minuut kreeg Guardado een publiekswissel. Hij ontving een staande ovatie van de supporters in de stad waar hij zijn carrière begon bij Atlas.

Guardado, die vanaf 2014 drie seizoenen in Eindhoven speelde, maakte in 2005 zijn debuut in het Mexicaans elftal en was actief op vijf WK's. Met zijn 182 interlands is hij recordinternational van de Mexicanen.

De Amerikanen, met PSV'er Malik Tillman in de basis, waren zeven wedstrijden op rij ongeslagen geweest tegen de zuiderbuur. Mexico was dit keer echter sterker en won door treffers van Raúl Jiménez en César Huerta.

Bondscoach Mauricio Pochettino had afgelopen zaterdag bij zijn debuut als bondscoach van het Amerikaanse voetbalteam met 2-0 gewonnen van Panama, mede door een treffer van PSV'er Ricardo Pepi.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl