Mauricio Pochettino
NOS Voetbal

Pochettino moet Amerikanen aan succes helpen op WK in eigen land

Mauricio Pochettino is aangesteld als de nieuwe bondscoach van de Amerikaanse voetbalploeg. De 52-jarige Argentijn volgt Gregg Berhalter op, die in juli werd ontslagen na een teleurstellende deelname aan de Copa América. Amerika werd al in de eerste ronde uitgeschakeld.

De Verenigde Staten organiseren samen met Canada en Mexico het WK van 2026. Aan Pochettino de schone taak om de Amerikanen naar successen te leiden in eigen land.

De Argentijn stapte in mei nog op bij het Engelse Chelsea, waar hij één seizoen werkzaam was. Daarvoor was hij trainer van onder meer Tottenham Hotspur en Paris Saint-Germain.

Met interim-bondscoach Mikey Varas op de bank speelden de Amerikanen afgelopen nacht met 1-1 gelijk tegen Nieuw-Zeeland. In Cincinnati opende Christian Pulisic de score waarna Ben Waine de gelijkmaker liet aantekenen.

Op 12 oktober zal Pochettino voor het eerst op de bank zitten bij de vriendschappelijke wedstrijd tegen Panama. Drie dagen later staat er een vriendschappelijk duel met Mexico op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl