NOS Sport

Twee Nederlandse 3x3 basketbalteams naar kwartfinales World Tour Amsterdam

3x3 basketballers Amsterdam komen terug van achterstand en gaan als poulewinnaar door

Twee Nederlandse 3x3 basketbalteams hebben zich bij de World Tour in Amsterdam geplaatst voor de kwartfinales. Amsterdam won beide poulewedstrijden, Utrecht verloor er een en ging als tweede van de poule door naar de knock-outfase.

Het was voor het eerst sinds de Olympische Spelen van Parijs dat Nederlandse olympisch kampioenen voor eigen publiek in actie kwamen. Worthy de Jong, Arvin Slagter en Jan Driessen, samen met Julian Jaring, bij Team Amsterdam. Dimeo van der Horst bij Team Utrecht.

Utrecht verslaat sterke Serviërs

Van der Horst boekte met Utrecht de opzienbarendste zege van de poulefase. Het team dat 21ste staat op de wereldranglijst versloeg het Servische Ub, de aanvoerder van de mondiale ranking. Ub bestaat uit internationals van de Servische nationale ploeg, een angstgegner van Nederland.

Dimeo van der Horst

Maar Utrecht, dat met een wildcard was toegelaten tot het toernooi in Amsterdam, trok met 20-18 aan het langste eind. De Utrechters verloren vervolgens wel hun tweede wedstrijd. Het Chinese Hangzhou was met 21-19 te sterk.

Amsterdam won redelijk eenvoudig met 21-17 van Dusseldorf, maar had het tegen Ulaanbaatar even lastig. De Nederlands internationals moesten een achterstand goedmaken, maar toen dat eenmaal gebeurd was, denderden ze door. Slagter besliste de wedstrijd met twee vrije worpen: 21-15.

De Jong, Slagter, Driessen en Jaring treffen met Amsterdam zondag om 13.15 uur in de kwartfinales het Belgische Riffa. Utrecht, met Van der Horst, neemt het om 12.50 uur op tegen het Servische Liman.

3x3-basketbal populair door goud op Spelen: 'Dit is veel spectaculairder'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl