Boy van Poppel tijdens de Bredene Koksijde Classic van vorig jaar
NOS Wielrennen

Boy van Poppel (36) stopt als wielrenner: 'Trots op wat ik heb bereikt'

Wielrenner Boy van Poppel zet een punt achter zijn carrière. Dat maakte de 36-jarige Nederlander bekend op Instagram.

"In maart brak ik mijn ruggenwervel tijdens Nokere Koerse en ondanks dat ik alles heb gegeven om terug te komen, heeft mijn lichaam me verteld dat het tijd is om te stoppen", aldus Van Poppel.

Van Poppel verdiende veertien jaar geleden zijn eerste profcontract bij het Amerikaanse UnitedHealthcare. Daarna fietste hij ook voor Vacansoleil, Trek-Segafredo en Intermarché-Wanty.

Net als zijn vijf jaar jongere broer Danny trad Boy van Poppel in de voetsporen van zijn ouders Jean-Paul van Poppel en Leontine van der Lienden.

"Ik begon op mijn tiende met fietsen, geïnspireerd door mijn held: mijn vader. Van begin af aan heb ik dit avontuur kunnen delen met mijn broer, die nu zelf een toprenner is geworden. Ik ben trots op hem en alles wat we samen hebben bereikt."

Knecht

Van Poppel diende tijdens zijn carrière vooral andere renners als knecht in de ploeg. Zijn enige overwinning boekte hij in 2008, in de Ronde van Missouri.

Boy van Poppel in de massasprint in Zaragoza waar hij als derde eindigt

Hij reed tweemaal de Ronde van Frankrijk, drie keer de Giro d'Italia en twee keer de Vuelta a España. In die laatste ronde was hij vorig jaar nog dicht bij een overwinning. Na een massasprint eindigde hij als derde in Zaragoza, achter Juan Molano en Kaden Groves. Het was zijn enige podiumplek in een grote ronde.

"Ik ben er trots op wat ik heb bereikt, en vooral, dat ik altijd alles heb gegeven. Ik kan weglopen in de wetenschap dat ik niets heb laten lopen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl