Niklas Behrens
NOS Wielrennen

Wielerploeg Visma-Lease a Bike lijft wereldkampioen beloften Behrens in

Visma-Lease a Bike is een wereldkampioen rijker. De Nederlandse wielerformatie heeft Niklas Behrens, die vorige week de wereldtitel bij beloften pakte, ingelijfd. De 20-jarige Duitser komt over van de belofteploeg van Lidl-Trek en heeft een contract voor drie jaar getekend.

Behrens heeft pas drie jaar geleden zijn focus volledig op de wielersport gelegd. Voor die tijd was hij zwemmer en triatleet. In korte tijd heeft de 1.95 meter lange Duitser zich flink ontwikkeld op de fiets. Zijn voorlopige hoogtepunt was vrijdag in Zürich, toen hij de regenboogtrui veroverde bij de WK op de weg.

Behrens is een allrounder op de fiets. "Ik hoop de komende jaren met hulp van het team mijn echte specialiteit te ontdekken. Ik denk dat ik goed kan presteren in klassiekers, maar ik wil ook mijn tijdritvaardigheden verder ontwikkelen. Bovendien ben ik niet traag in een sprint, wat belangrijk is om wedstrijden te winnen.

Grischa Niermann, ploegleider van Visma-Lease a Bike, is blij met de komst van zijn jonge landgenoot. "Niklas is een renner met veel potentie. Hij viel ons de afgelopen twee jaar op in verschillende wedstrijden, waaronder de recente Tour de l'Avenir. Hij koerst nog niet zo lang en kan dus nog veel progressie maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl