Wim Hof eerder dit jaar
NOS NieuwsAangepast

Productie film over 'iceman' Wim Hof stilgelegd na beschuldigingen huiselijk geweld

De productie van een speelfilm over het leven van 'iceman' Wim Hof is voorlopig stilgelegd vanwege beschuldigingen van huiselijk geweld. Dat meldt productiemaatschappij Genesius Pictures aan de NOS na berichtgeving van de Volkskrant.

De krant publiceerde afgelopen weekend een artikel waarin Hof werd beschuldigd van het dertien jaar lang fysiek en psychisch mishandelen van zijn ex-vriendin, hun zoon en haar twee kinderen. Genesius Pictures zegt dat de productie gestopt is "vanwege de ernst van de beschuldigingen". Volgens de productiemaatschappij stond de film nog in de kinderschoenen en was er nog geen materiaal geschoten. De film was aangekondigd als een 'inspirerend', 'ontroerend' en 'bij vlagen oergeestig' verhaal.

Mishandeling

De Volkskrant baseert zich onder meer op gesprekken met de ex-vriendin van Hof en hun zoon, maar ook op gerechtelijke vonnissen, een rapport van de Raad voor de Kinderbescherming en een aangifte tegen Hof vanwege onder meer de mishandeling van een eerdere partner.

Hof werd in 2012 veroordeeld voor de mishandeling van zijn toenmalige stiefzoon. Hij kreeg toen een werkstraf en geldboete opgelegd. Vervolgens kreeg hij een tijdelijk huisverbod van de gemeente Amsterdam, schrijft de Volkskrant. Hof mocht niet meer in de buurt van het gezin komen.

Een paar jaar later mocht Hof van de rechtbank niet meer omgaan met zijn zoon, nadat de Kinderbescherming volgens de krant had geconstateerd dat de jongen zich altijd onveilig bij hem had gevoeld door de hoeveelheid psychisch geweld.

PTSS

De ex-partner van Hof zegt dat ze onder meer mishandeld werd toen ze zwanger was van hun kind. Ook zou Hof haar hebben geprobeerd te wurgen en seksueel hebben misbruikt. De ex-partner zegt dat hun zoon een posttraumatische stressstoornis (PTSS) heeft overgehouden aan zijn jeugd.

Hof heeft tegen de Volkskrant de beschuldigingen tegengesproken. "Het is duidelijk dat ze (de ex-vriendin, red.) op oorlogspad is en het nu allemaal anders wil doen voorkomen dan het was." Hof zegt niet gewelddadig te zijn.

Tegenover RTL Boulevard zegt Hof dat hij en zijn ex-partner "zeker hun verschillen hadden" tijdens hun relatie. Hij noemt de beschuldigingen "een leugen" en "eenzijdig". De beschuldigingen van huiselijk geweld zijn volgens Hof "verzonnen verhalen". "Het is jaloezie, bitterheid en afgunst."

Wereldberoemd

De 65-jarige Hof is een spraakmakende gezondheidsgoeroe in binnen- en buitenland. Hij maakte miljoenen mensen over de hele wereld enthousiast voor koudwatertrainingen en ademhalingsoefeningen. Een zelfhulpboek kreeg 44 vertalingen. Hof kwam over de vloer bij Amerikaanse sterren als Oprah Winfrey, Orlando Bloom en Barbra Streisand.

Hof heeft ook diverse (extreme) kouderecords op zijn naam staan. Zo beklom hij meermaals op blote voeten en dun gekleed besneeuwde bergen en zwom hij onder een ijslaag door op de Noordpool in alleen een zwembroek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl