KNVB-beker
NOS Voetbal

NEC loot PEC in KNVB-beker, stuntclub Hercules treft Sparta

De loting voor de eerste ronde van het toernooi om de KNVB-beker heeft slechts één duel tussen twee eredivisieclubs opgeleverd. NEC, de verliezend finalist van vorig seizoen, krijgt PEC Zwolle op bezoek.

Voor de eerste ronde zaten 28 profclubs en 24 amateurclubs in de koker. De zes clubs die zich voor Europees voetbal hadden geplaatst, ontbraken nog; zij hebben een vrijstelling voor de eerste schermutselingen. Geen bekerhouder Feyenoord, Ajax, AZ, Go Ahead Eagles, PSV en FC Twente dus bij de loting.

Eersteklasser

De amateurs van Hercules, die vorig jaar uit bij FC Groningen wonnen en vervolgens thuis stuntten met winst op Ajax, zijn ook nu van de partij en treffen in de eerste ronde eredivisionist Sparta Rotterdam. Spakenburg, dat in 2023 pas in de halve finales een halt werd toegeroepen door PSV, treft met Katwijk een andere amateurclub.

FC Winterswijk, als eersteklasser die uitkomt op het zesde niveau van Nederland een verrassende naam tussen de 52 ploegen, moet het thuis opnemen tegen Heracles Almelo.

De wedstrijden in de eerste ronde worden gespeeld op dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 oktober.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl