Koploper PSV op halve kracht voorbij Willem II, Veerman valt uit

Bekijk de samenvatting van Willem II - PSV

PSV heeft een 0-2 zege geboekt bij Willem II. Het spel van de ploeg van Peter Bosz was niet zo sprankelend als eerder dit seizoen, maar voor de zevende keer werd er geen puntverlies geleden. Bij de koploper maakte Ivan Perisic zijn basisdebuut.

Ricardo Pepi maakte beide doelpunten. De Amerikaan was de vervanger van Luuk de Jong, die net als Johan Bakayoko op de bank begon met oog op het Champions League-duel met Sporting, komende dinsdag. Joey Veerman startte wel, maar viel geblesseerd uit.

Kansen Vaesen

Meteen na de aftrap gaf Kyan Vaesen bij een flitsende uitbraak van Willem II de bal voor waarna Cisse Sandra in het zijnet schoot. PSV leek meteen wakker, waarna Malik Tillman ook een grote kans op de 0-1 kreeg.

Toch was de volgende grote mogelijkheid wederom voor Willem II, maar PSV-doelman Walter Benítez kon de kopbal van Vaesen maar net stoppen. PSV kwam niet door de Tilburgse verdediging en de wedstrijd kabbelde vervolgens richting de rust, met een 0-0 stand. PSV had meer balbezit, maar maakte weinig aanspraak op een voorsprong.

Willem II-trainer Peter Maes volgde de wedstrijd vanaf de tribune, omdat hij een rode kaart kreeg in het duel met FC Utrecht. Assistent Kristof Aelbrecht zat op zijn plek.

Bekijk hier de reacties na afloop van het duel:

Trainer Peter Bosz wisselde tweemaal in de pauze. Tillman en Mauro Júnior gingen eruit, Noa Lang en Rick Karsdorp vielen in.

Vier minuten na rust was het raak voor PSV. Pepi kopte raak uit de vrije trap van Veerman. Invaller Karsdorp gaf een kwartier later de assist voor de 2-0, ook gemaakt door Pepi.

Een tegenvaller voor PSV was het uitvallen van Veerman, die na een pass naar zijn lies greep en meteen gebaarde dat hij gewisseld moest worden.

Na het duel kon Bosz nog niets zeggen over de inzetbaarheid van de middenvelder tegen Sporting. "Het was dusdanig ernstig dat hij er van af moest", zei de coach. "Veel meer kan ik er nog niet over zeggen."