De slachtoffers zouden zich bij de twee huizen hebben verzameld om een rouwceremonie voor te bereiden
NOS Nieuws

Zeventien doden bij schietpartij in dorp Zuid-Afrika, verdachten spoorloos

In een klein dorp aan de Zuid-Afrikaanse oostkust zijn vrijdagavond zeventien mensen gedood bij een schietpartij. De slachtoffers werden in twee verschillende huizen in dezelfde buurt van Lusikisiki doodgeschoten.

"Bij één huis zijn dertien mensen omgekomen, twaalf vrouwen en één man. In een ander huis zijn ook vier mensen omgekomen", zegt een woordvoerder van de Zuid-Afrikaanse politie.

Een achttiende slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie is op zoek naar de verdachten.

Lokale media melden dat de slachtoffers een rouwceremonie aan het voorbereiden waren voor twee mensen uit de gemeenschap die een jaar eerder waren vermoord. De verdachten van de schietpartij zouden bekenden zijn van de slachtoffers.

Hoeveel schutters er bij het incident betrokken waren en wat het motief was, is niet duidelijk. "De schutters kwamen en schoten willekeurig", zegt burgemeester Nonkosi Pepping tegen de regionale krant Daily Dispatch. "Het heeft de gemeenschap doodsbang gemaakt." Een speciaal team van de politie doet onderzoek naar de schietpartij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl