Wim Jonk
NOS Voetbal

Jonk treedt als assistent-bondscoach toe tot technische staf Oranje

Wim Jonk gaat de technische staf bij het Nederlands elftal versterken. De oud-international wordt assistent van bondscoach Ronald Koeman en vervult daarmee de vacature die was ontstaan door het vertrek van Sipke Hulshoff naar Liverpool.

Jonk heeft een contract getekend tot en met het WK van 2026 en gaat vanaf volgende week aan de slag in Zeist, waar de technische staf van Oranje bezig is met de voorbereiding op de komende interlands. Nederland speelt binnenkort in het kader van de Nations League tegen Hongarije (10 oktober) en Duitsland (14 oktober).

49 interlands

Jonk, die tussen beide interlands 58 jaar wordt, voetbalde bij onder meer Ajax, Internazionale en PSV en droeg 49 keer het shirt van het Nederlands elftal. De tweevoudig landskampioen en ook tweevoudig UEFA Cup-winnaar was actief op het EK van 1992 en de WK's van 1994 en 1998.

Na zijn actieve loopbaan werkte Jonk onder meer als hoofd jeugdopleiding bij Ajax en was hij vier jaar hoofdtrainer bij FC Volendam.

De technische staf van Oranje bestaat nu uit Ronald Koeman (bondscoach), Erwin Koeman en Jonk (assistent-bondscoaches) en Patrick Lodewijks (keeperstrainer).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl