Cycloon gaat alleen nog maar post en brievenbuspakketjes bezorgen
NOS Nieuws

440 medewerkers pakketbezorgdienst Cycloon verliezen baan

440 medewerkers van post- en pakketdienst Cycloon zijn hun baan kwijt. Dat staat gelijk aan 68 fulltime arbeidsplaatsen, laat een woordvoerder van het bedrijf weten.

Door de reorganisatie sluiten alle zestien fietskoeriervestigingen en het centrale pakketsorteercentrum. Het bedrijf heeft in overleg met de ondernemingsraad en de vakbonden een sociaal plan opgesteld.

In totaal waren er 1150 mensen in dienst bij het postbedrijf. De organisatie zegt zich nu vooral te gaan focussen op het "sociaal en duurzaam bezorgen van post en brievenbuspakketjes".

Dat wil het bedrijf doen door de banen voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt te behouden. Ook de postmedewerkers blijven in dienst. De bezorging van de post blijft per fiets gebeuren, aldus de woordvoerder.

Onder druk

Door de reorganisatie stopt het bedrijf met de bezorging van pakketten die niet door de brievenbus passen. Volgens Cycloon staat de pakketbezorgdienst "al langere tijd onder druk omdat de pakketmarkt minder hard groeit, de kosten zijn gestegen door de inflatie en omdat concurrenten versneld duurzame oplossingen op de markt hebben gebracht".

Cycloon zegt door deze ontwikkelingen niet meer te kunnen concurreren en dat er "te weinig basis is voor groei". Ook lukt het de organisatie naar eigen zeggen niet om de pakketbezorgdienst te verkopen aan een andere partij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl