Erik ten Hag op Old Trafford
NOS Voetbal

Ten Hag laakt mentaliteit na puntenverlies tegen Twente: '99 procent niet genoeg'

Er was in ieder geval één man uit Twente niet blij met het gelijkspel (1-1) tussen Manchester United en FC Twente en dat was Erik ten Hag. Hij boekte voor de zoveelste keer een teleurstellend resultaat met de Engelse ploeg.

De trainer die in Haaksbergen opgroeide verwijt zijn team dat het na de 1-0 van Christian Eriksen niet hard genoeg op zoek ging naar een tweede treffer. "99 procent is niet genoeg. Je moet blijven gaan en de wedstrijd killen."

En aan dat killen ontbrak het, zag Ten Hag. "We hebben genoeg kansen gecreëerd, maar moeten klinischer worden in de afronding." Hij wijt het gelijke spel niet alleen aan gemiste kansen, maar dus ook aan mentaliteit.

Daarbij sprak hij vol lof over de spirit bij FC Twente. "Zij spelen de wedstrijd van hun leven en vochten voor elke meter. Wij niet..." Van onderschatting is geen sprake volgens hem.

Doelpuntenmaker Eriksen wil ook niets van weten van gemakzucht. "Twente heeft ons niet verrast" zegt de Deen, die ook vindt dat United het eerder had moeten afmaken. "Als je bij rust op 1-0 voorsprong staat, dan moet je de wedstrijd naar huis brengen."

De treffer van Twente werd ingeleid door een fout van Eriksen. Hij zegt teleurgesteld te zijn, maar vindt ook dat een fout kan gebeuren. "Morgen gaat het leven door. In het voetbal maak je fouten. De wedstrijd van zondag tegen Tottenham is net zo belangrijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl