Reddingswerkers zoeken in Wajima naar overlevenden
NOS Nieuws

Doden door noodweer Japan, gebied voor tweede keer dit jaar getroffen

In Japan zijn door noodweer zeven mensen omgekomen. In de centraal gelegen prefectuur Ishikawa zijn rivieren buiten hun oevers getreden en meerdere huizen weggevaagd. Zeker twee mensen worden nog vermist.

In het gebied heeft het heel hard geregend en zijn er ook aardverschuivingen geweest. In de steden Wajima en Suzu viel afgelopen weekend meer dan twee keer zoveel regen als gemiddeld in de maand september. Niet eerder werd in de regio zoveel regen gemeten.

Japanse media schrijven dat mensen omkwamen doordat hun huis werd overspoeld of verwoest werd door een aardverschuiving. Ook zijn mensen in rivieren terechtgekomen.

Op beelden uit het gebied is de ravage te zien:

Doden door noodweer in Japan

Tienduizenden moesten geëvacueerd worden. Met ongeveer vierhonderd man wordt nog gezocht naar slachtoffers.

Op 1 januari dit jaar had Ishikawa ook al te maken met natuurgeweld. Toen kwamen 236 mensen om het leven bij een zware aardbeving. Negen tijdelijke wooncomplexen die daarna werden gebouwd, zijn nu overstroomd.

De weerswaarschuwing is sinds gisteren iets afgezwakt, maar de Japanse autoriteiten waarschuwen nog altijd om alert te blijven op overstromingen en aardverschuivingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl