Jeugdspelers trainen bij AZ
In samenwerking met
NH
NOS VoetbalAangepast

AZ weerlegt beschuldigingen over jeugdopleiding en krijgt rectificatie: 'Juist fijne tijd'

AZ heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd op de beschuldigingen die oud-jeugdspeler Finn Berk doet in zijn boek 'Voetbaldroom' over de Alkmaarse jeugdopleiding. Volgens AZ is een deel van de incidenten niet gebeurd, blijkt uit onderzoek dat de eredivisieclub deed naar de aantijgingen.

Eén van incidenten was met een fysiotherapeute van de club. Een medespeler van AZ O-14 moest van de trainer naakt voor de therapeute gaan staan, schrijft Berk in het veelbesproken boek.

'Nooit gebeurd'

AZ zocht contact met de betrokkenen van het beschreven incident, waaronder toenmalige teamgenoten, de fysiotherapeute en de trainer. "Zij hebben allen verklaard niet bekend te zijn met het incident en sommigen hebben aangeven met zekerheid te stellen dat het nooit is gebeurd", valt te lezen in een statement.

Verder is volgens het onderzoek geen bewijs voor het negatieve beeld van de jeugdopleiding, zoals geschetst in het boek. "Het doet ons deugd dat veel spelers hebben aangegeven juist een fijne tijd te hebben gehad bij de club. Velen hebben zich uitdrukkelijk gedistantieerd van de beschuldigingen in het boek. Wij benadrukken deze beschuldigingen nooit eerder vernomen te hebben of andere incidenten die in het boek zijn beschreven."

Jeugdspelers trainen bij AZ

Naar aanleiding van het onderzoek heeft AZ de uitgeverij van het boek aangeschreven. De uitgeverij plaatste daarop een rectificatie op hun website over de passage met de fysiotherapeut en bood excuses aan voor het ontbreken van wederhoor.

In een eventuele volgende druk zal de passage over het fysiotherapeute-incident worden verwijderd, meldt NH Nieuws.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl