Boris Burkhardt
NOS Sport

Hockeyers Amsterdam en Kampong winnen opnieuw, Oranje-Rood herstelt zich

Na de 7-1 monsterzege op Oranje-Rood afgelopen zaterdag was het de vraag of de hockeyers van Amsterdam tegen Pinoké opnieuw een goed resultaat konden neerzetten. Dat gebeurde: in een vermakelijke wedstrijd werd het in het Amsterdamse Bos 3-1. Kampioen Kampong won ook eenvoudig van HDM.

Amsterdam hield de druk er vanaf de start goed op. Boris Burkhardt, de grote man van Amsterdam die er in de vorige wedstrijd nog vier maakte, miste een strafbal. Na twee gemiste strafcorners was de derde eindelijk raak: Floris Middendorp kantelde zijn stick precies goed na de inslag van Burkhardt.

De spaarzame aanvallen van thuisploeg Pinoké strandden vaak in schoonheid, zoals een bal die maar net langs de goal gleed.

In het derde kwart maakte de Zuid-Afrikaanse hockeyer Dayaan Cassiem, die met zijn broer Mustapha overkwam naar Amsterdam, de tweede treffer uit een backhandslag, onhoudbaar voor Pinoké-keeper Hidde Brink.

In de slotfase kwam er pas echt leven in de brouwerij. Eerst liep Amsterdam nog wat verder uit na een strafcornerdoelpunt van Burkhardt, daarna kwam de tegentreffer van Pinoké van de stick van Florent van Aubel: 3-1. De vierde Amsterdamse treffer werd door Brink maar net voorkomen.

Zo staat de ploeg van Rick Matthijsen op zes punten uit twee wedstrijden en niet tegen de minste tegenstanders. Een fraaie seizoenstart, na het slechtste jaar uit de clubgeschiedenis waarbij Amsterdam moest vrezen voor degradatie.

Kampong maakt er vijf

Kampong en Bloemendaal zorgden elk voor een overwinning met vijf treffers. Regerend landskampioen Kampong was op bezoek bij HDM de bovenliggende partij, maar dat uitte zich aanvankelijk niet in de stand. Eenmaal op stoom gebracht vlogen de goals er pas echt in.

De ploeg met vele olympisch goud-winnaars als Duco Telgenkamp, Derck de Vilder en Jip Janssen rekende met HDM af met 5-0.

Bloemendaal gunde het gepromoveerde SCHC een eretreffer: 5-1.

Oranje-Rood leek zich na de rampzalige nederlaag tegen Amsterdam te hebben hersteld. Tegen vice-kampioen Rotterdam ging het constant gelijk op en werd het in eigen huis 4-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl