Een ondergelopen straat in de badplaats Rimini, in de regio Emilia-Romagna
NOS NieuwsAangepast

Ook evacuaties en overstromingen in Noord-Italië na zware regenval

De Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna heeft te maken met overstromingen, melden Italiaanse media. Zeker 1000 mensen zijn geëvacueerd. Verschillende rivieren in de regio zijn vannacht overstroomd. In meerdere steden zijn straten onder water gelopen.

Minstens 800 inwoners rondom de stad Ravenna en bijna 200 in Bologna brachten vannacht door in opvangcentra, scholen en sportcentra terwijl rivieren buiten hun oever traden.

Verder rijden er in de getroffen gebieden geen treinen meer, zijn scholen dicht en krijgen inwoners het advies om thuis te werken. Ook scholen in delen van de aangrenzende regio de Marken zijn gesloten.

De autoriteiten riepen mensen die dicht bij rivieren wonen, in de steden Ravenna, Faenza en Bologna, gisteren al op om de hoogste verdieping van hun woning op te zoeken en niet meer de straat op te gaan. Er zijn tot nu toe geen berichten over doden of vermisten in het gebied.

De overstromingen zijn het gevolg van zware regenval in de regio als gevolg van noodweer, dat eerder over Centraal- en Oost-Europa trok.

De stad Faenza heeft te maken met flinke wateroverlast:

Overstromingen na flinke regenval in Noord-Italië

Ook in andere Italiaanse regio's is er veel regen gevallen, onder meer in Toscane, ten zuiden van Emilia-Romagna. In de zuid-Italiaanse regio Apulië kwam dinsdagavond een 59-jarige brandweerman om het leven. Zijn auto werd door het water meegesleurd kort nadat hij twee mensen had gered uit een auto die half onder water stond.

Er wordt in de regio gevreesd voor nog meer overstromingen. Volgens de weersverwachting hebben grote delen van Italië zeker tot vrijdag nog te maken met zware regenval en stortbuien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl