Dumfries behoedt Inter voor nederlaag tegen Monza, Napoli nieuwe koploper

Internazionale is zondag uit bij Monza aan een nederlaag ontsnapt in de Serie A dankzij Denzel Dumfries. De Nederlandse rechtsback tikte vlak voor tijd de 1-1 binnen namens de regerend Italiaans landskampioen.

Door niet te winnen laat de ploeg van coach Simone Inzaghi het na om de koppositie te pakken. Stefan de Vrij stond de gehele wedstrijd in het veld. Dumfries viel in de 56ste minuut in.

Eigenlijk had Monza, dat onderin de Serie A bivakkeert, weinig in te brengen deze wedstrijd. Maar tien minuten voor tijd legde rechtsbuiten Alessandro Bianco aan voor een vroege voorzet. Invaller Dany Mota kopte prachtig raak: 1-0.

In de 88ste minuut maakte Dumfries nog de gelijkmaker. Op aangeven van Carlos Augusto was het een koud kunstje om de bal van dichtbij binnen te lopen.

Voor de trainers Alessandro Nesta (Monza) en Inzaghi (Inter) was het overigens een weerzien tussen ploeggenoten. Ze speelden samen bij Lazio Roma en in het Italiaanse elftal.

Napoli koploper

Napoli gaat nu in Italië aan de leiding met negen punten uit vier duels. Udinese, op zeven punten, kan daar maandag nog overheen, als het uit bij Parma wint.

De ploeg van Antonio Conte won uit bij Cagliari afgetekend met 4-0. Romelu Lukaku was de grote man met twee assists en één doelpunt.

Oud-Ajacied David Neres kwam pas laat in het veld, maar gaf in de blessuretijd nog uit een hoekschop een assist op Alessandro Buongiorno: 4-0.

Atalanta

Atalanta Bergamo, met Marten de Roon in de basis, won thuis met 3-2 van Fiorentina. Aanvankelijk kwam de club uit Florence tweemaal op voorsprong dankzij doelpunten van Lucas Martínez Quarta en Moise Kean. Maar vlak voor rust zorgden Charles De Ketelaere en Ademola Lookman voor de eindstand.