Luuk Hoge Bavel en Lubos Bartunek van Orion na de winst in de vierde wedstrijd om de landstitel.
NOS Sport

Volleyballers Orion verslaan ambitieus Limax in strijd om Super Cup

De volleyballers van Orion Stars zijn voor de vierde keer winnaar geworden van de Supercup. De Doetinchemse ploeg, was thuis met 3-2 (25-27,25-21,25-19,20-25, 15-11) te sterk voor Numidia VC Limax.

Ook in 2006, 2011 en 2019 ging de eerste prijs van het seizoen naar Orion.

Limburgse ambities

Omdat Orion vorig seizoen zowel de landstitel als de nationale beker veroverde, mocht verliezend bekerfinalist VC Limax aantreden in de traditionele seizoensopening.

De fusieclub uit het Limburgse Linne en Maasbracht klom in vijf jaar onder oud-international Guido Görtzen op van de derde divisie naar de top van de eredivisie.

Guido Görtzen bracht VC Limax naar de top van de eredivisie, maar vertrok afgelopen zomer naar Maaseik.

Afgelopen zomer nam Limax afscheid van Görtzen (die aan de slag ging bij de naburige Belgische topclub Maaseik), maar niet van de ambities. De club verwelkomde liefst negen nieuwe spelers en op basis van statistieken werd de onbekende Argentijn Tomas Galimberti als nieuwe coach aangetrokken.

Oud-internationals Nico Freriks en Rob Bontje, die de opkomst van de Limburgse clubs mede vorm hadden gegeven, bleven de club trouw. Niet als spelers, maar als assistenten.

Nieuwe sterren in Doetinchem

Orion-coach Dirk Sparidans (ook een oud-international) zag sterspeler Samuli Kaislasalo naar Italië vertrekken, maar dat weerhield de Achterhoekse club er niet van om Stars toe te voegen aan de clubnaam.

In de Amerikaan Owen Chun en Maksim Shkedrau uit Belarus vonden de Doetinchemmers twee nieuwe diagonaalspelers die de vacature van de Finse ster konden invullen.

De ploegen bleken aan het begin van het seizoen opvallend aan elkaar gewaagd. Limax won de eerste set, verloor de twee volgende, maar dwong alsnog een vijfde set af.

Het sterk verdedigende Orion verspeelde in die vijfde set een 5-1 voorsprong, maar sloeg vanaf 6-6 opnieuw een gat en haalde de winst in de slordige slotfase, waarin de ene servicefout volgde op de andere, alsnog binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl