Schade aan huizen in de stad Hạ Long
NOS Nieuws

Dodental door orkaan Yagi in Vietnam loopt op

Het dodental als gevolg van de orkaan Yagi in Vietnam is opgelopen naar achttien. Nog eens 176 mensen zijn gewond geraakt, melden staatsmedia. De afgelopen dagen vielen in China en de Filipijnen al zeker 23 doden door het natuurgeweld.

De orkaan werd door Vietnamese deskundigen betiteld als een van de zwaarste in de regio in de afgelopen tien jaar. Inmiddels is de kracht afgenomen, maar er wordt nog altijd gewaarschuwd voor overstromingen en aardverschuivingen.

Gisteren werd al melding gemaakt van zeker vier doden. Vanochtend vroeg kwamen nog eens vier mensen om door een aardverschuiving in de bergachtige regio Hoa Binh. De andere dodelijke slachtoffers vielen onder meer door omgevallen bomen.

Unesco-werelderfgoed

Yagi heeft vooral in het noorden van het land schade aangericht. De orkaan heeft naar schatting bijna 3300 huizen en ruim 116.000 hectare landbouwgrond beschadigd. In delen van de havenstad Hai Phong stond het water een halve meter hoog.

In de hoofdstad Hanoi vielen bomen en elektriciteitspalen om en waaiden daken van gebouwen. Ruim drie miljoen mensen in het land kwamen zonder elektriciteit te zitten. Honderden vluchten werden geannuleerd omdat vier vliegvelden dichtgingen.

Ook de bij toeristen populaire Ha Longbaai werd getroffen. In de buurt van het Unesco-werelderfgoed raakten tientallen boten verwoest of zwaar beschadigd door de harde wind en hoge golven.

Een half gezonken boot in de baai van Ha Long

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl