Lily Yohannes
NOS VoetbalAangepast

Ajax verliest en kan hoofdtoernooi Champions League vergeten, Twente wel door

Het is de voetbalsters van Ajax niet gelukt om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. In de finale van de eerste kwalificatieronde in Brondby werd met 1-0 verloren van het Italiaanse Fiorentina. Een treffer van Madelen Janogy in de 82ste minuut werd de Amsterdammers fataal.

Vorig seizoen haalde Ajax nog verrassend de kwartfinales van de Champions League.

De eerste kwalificatieronde bestaat uit mini-toernooien van vier clubs. Het toernooi van Ajax werd georganiseerd door het Deense Brøndby, dat zelf in de halve finale verloor van Fiorentina.

Twente wel door

Landskampioen FC Twente bereikte de tweede kwalificatieronde wel. De Tukkers wonnen in Enschede met 5-0 van Valur uit IJsland.

Nikée van Dijk

Doelpuntenmakers namens Twente waren Charlotte Hulst (twee keer), Nikée van Dijk (ook twee keer) en Kayleigh van Dooren. Vorig seizoen verloor Twente in de tweede ronde van het Zweedse BK Häcken.

Maandag loting

De loting voor de tweede ronde wordt maandag verricht. Mogelijke tegenstanders voor FC Twente zijn Anderlecht, Servette, ZNK Mura, Osijek, Celtic, Hammarby en Galatasaray.

De wedstrijden in de tweede ronde staan ook in september (18-19 en 25-26) gepland. Als Twente ook deze kwalificatieronde doorstaat, loot de club op 27 september mee voor de groepsfase.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl