NOS Voetbal

Italië verrast Frankrijk in Nations League, België wint 'thuisduel' van Israël

Frankrijk is in de eerste wedstrijd van de nieuwe editie van de Nations League in eigen huis met 1-3 verslagen door Italië. In het Parc des Princes in Parijs kwamen de Fransen, die op het EK in de halve finales van kampioen Spanje verloren, extreem snel op voorsprong, maar dat kwamen de Italianen knap te boven.

In dezelfde groep won België van Israël. In het Hongaarse Debrecen werd het 3-1.

Razendsnelle goal

Italië kende een behoorlijk dramatisch EK, met een roemloze uitschakeling in de achtste finale tegen Zwitserland. De Nations League-wedstrijd tegen Frankrijk was nog maar vijftien seconden bezig, toen een eerste tik alweer geïncasseerd moest worden.

Andrea Cambiaso liet de bal zomaar van zich afsnoepen, waarna Bradley Barcola er vandoor kon. Met een mooi en nonchalant krulschot maakte hij de 1-0.

Eigenlijk ging het in de fase daarna niet veel beter met de Italianen. Davide Frattesi raakte weliswaar nog de lat, maar Frankrijk was veel beter aan de bal.

Bradley Barcola viert zijn goal tegen Italië

Bij de Fransen stond Kylian Mbappé in de spits, geflankeerd door Barcola (links) en Michael Olise (rechts), die na zijn transfer naar Bayern München en een goed optreden in het olympische voetbalelftal weleens een vaste basisspeler kan gaan worden.

Ommekeer

Uit het niets kwam Italië na een half uur op 1-1. En hoe: Federico Dimarco volleerde de bal na een hakje van Sandro Tonali prachtig in de bovenhoek. Het gaf de Italianen een flinke boost. Met Tonali als beste man speelde de ploeg van bondscoach Luciano Spaletti na rust een stuk beter.

Dat leverde in de 50ste minuut een tweede goal op. Na een snelle counter gaf Mateo Retegui goed voor en gleed Frattesi de bal binnen.

Raspadori besliste de wedstrijd met de 3-1

Daarna zette Frankrijk aan, maar sloeg Italië opnieuw toe. Na een soepele aanval over links was Giacomo Raspadori zijn tegenstander te slim af. Met een bekeken schot maakte hij er 3-1 van.

Belgen winnen in Hongarije van Israël

Voor een leeg stadion in het Hongaarse Debrecen speelde België een thuiswedstrijd tegen Israël. Na de aanslag in Brussel kort voor België-Zweden vorig jaar - die twee mensen het leven kostte - werd een wedstrijd tegen Israël als een te groot risico gezien.

Daarom werd gezocht naar een ander land om in te spelen en dat werd dus Hongarije.

In Debrecen kwamen de Belgen al snel op voorsprong via Kevin De Bruyne, na een teleurstellend EK toch gewoon weer van de partij en belangrijk. Voor rust kwam Israël plots op gelijke hoogte, door een van richting veranderde kopbal van Anan Khalaili.

Belgische spelers vieren een treffer tegen Israël

In de tweede helft waren de Belgen weer de baas. Door een goal van Youri Tielemans en een rake strafschop van De Bruyne werd het 3-1.

Maandag staan met Frankrijk - België en Israël - Italië de volgende wedstrijden in groep 2 op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl