Parijs vandaag: dag 4
NOS SportAangepast

Parijs vandaag: toch geen triatlon, wel tennis, boccia, baanwielrennen en atletiek

Elke paralympische dag beginnen we met het programma. Wanneer komen de Nederlanders in actie? Wat staat er nog meer te gebeuren? Vandaag dag 4.

Alle ogen in Parijs waren deze vroege zondagochtend gericht op de Seine. Want daar zouden vanaf 08.15 uur de triatleten te water gaan op jacht naar medailles. Zouden, inderdaad, want diep in de nacht werd besloten de triatlon een dag uit te stellen in verband met de waterkwaliteit van de Seine.

Jetze Plat, de grote favoriet voor paralympische goud, moet dus een volle dag wachten om voor titelprolongatie te gaan. Geert Schipper, Nico van der Burgt en Maurits Morsink zijn de andere Nederlandse para-triatleten die in Parijs meedoen.

Volle ochtend

Maar dat betekent niet dat er deze ochtend niks is om naar uit te kijken, want er komen nog tal van Nederlanders in actie. Zo komen Lisa Kruger (100 meter vrije slag) en Rogier Dorsman (100 meter rugslag) het paralympisch zwembad in voor de heats (vanaf 09.45 uur).

Daniël Perez speelt de kwartfinale in het paralympisch boccia-toernooi tegen de Indonesische Muhamad Syafa (om 10.30 uur). En ook meldt de donderdag nog paralympisch kampioen geworden Caroline Groot zich op de wielerbaan voor de kwalificatie op de 3.000 meter achtervolging (om 12.24 uur).

Op het gravel van Roland Garros ook veel oranje: vanaf 12.00 uur melden een hele rits Nederlanders zich op de baan. Eerst tennissen Tom Egberink, Ruben Spaargaren en Maikel Scheffers hun partijen in de tweede ronde van het enkelspel.

Jinte Bos en Lizzy de Greef spelen in de kwartfinale van het vrouwendubbelspel, net als Diede de Groot en Aniek van Koot. Ook komen Sam Schroder en Niels Vink in actie bij het dubbelen voor quads.

En nadat Egberink en Scheffers eerst al hun duels in het enkelspel hebben gespeeld spelen ze later op de dag ook nog samen hun dubbelpartij in de tweede ronde. Dat geldt ook voor Spaargaren, samen met Maarten ter Hofte.

Avondje basketbal en atletiek

Het avondprogramma is ook niet verkeerd. Na de afdroging op zaterdag tegen de Verenigde Staten gaan de rolstoelbasketballers tegen Spanje op zoek naar eerherstel (om 18.15 uur) in het derde en laatste groepsduel.

En de avond eindigt op de atletiekbaan met Joël de Jong en Olivier Hendriks die in hun verschillende klassen de baan op komen voor de heats op de 100 meter.

Advertentie via Ster.nl