NOS Voetbal

Bergwijn geen aanvoerder Ajax meer, Farioli kiest voor Henderson

Steven Bergwijn is niet langer de aanvoerder van Ajax. Francesco Farioli heeft Jordan Henderson aangewezen als nieuwe captain. zo vertelde de coach na de wedstrijd tegen Jagiellonia Bialystok in de play-offs van de Europa League.

Bergwijn geen aanvoerder Ajax meer, Farioli kiest voor Henderson

Afgelopen seizoen kreeg Bergwijn van de toenmalige trainer Maurice Steijn de aanvoerdersband en die hield de aanvaller ook onder Steijns opvolger John van 't Schip. Farioli kiest nu voor de 34-jarige Henderson.

"Ja, Jordan wordt de aanvoerder", zei Farioli. "Stevie (Bergwijn), Steven (Berghuis) en Remko (Pasveer) zijn ook belangrijk, ze zijn ook leiders in de groep, maar er kan er maar één de band dragen. Dat wordt Jordan."

  • Jordan Henderson
    Jordan Henderson
  • Pro Shots
    Jordan Henderson en Steven Bergwijn

"Ik heb er ook met Bergwijn over gesproken", zei Farioli. "Hij had er geen problemen mee."

Dit seizoen droegen in de eredivisie Steven Berghuis, tegen sc Heerenveen, en Remko Pasveer, tegen NAC Breda, de aanvoerdersband. In die wedstrijden was Henderson echter geen basisspeler.

Tegen Jagiellonia had Bergwijn, die vanwege het EK later aansloot in de voorbereiding, zijn eerste basisplek van het seizoen en was Henderson de aanvoerder. Na de wissel van de Engelsman gaf Henderson de band door aan Bergwijn.

Kijk hieronder naar de reactie van doelpuntenmaker Kian Fitz-Jim na het duel met Jagiellonia Bialystok:

Uitblinker Fitz-Jim nog niet tevreden: 'Wil dominanter zijn'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl