NOS Sport

Rus verliest van Navarro en strandt in de tweede ronde van de US Open

Rus overklast door Navarro in tweede ronde US open

Arantxa Rus is in de tweede ronde van de US open uitgeschakeld door Emma Navarro. De Amerikaanse won eenvoudig in twee sets: 6-1, 6-1.

Rus had in de eerste ronde in New York nog knap gewonnen van de Roemeense Ana Bogdan. Het was voor de eerste keer sinds 2011 dat Rus de tweede ronde van de US Open wist te bereiken.

Navarro is de nummer twaalf op de wereldranglijst. Ze rekende in de eerste ronde in 6-1, 6-1 af met Anna Blinkova uit Rusland.

Rus uitgeschakeld in tweede ronde US Open: 'Navarro controleerde duel'

Coco Gauff won ook haar tweede partij op de US Open vrij vlot. De 20-jarige Amerikaanse titelverdedigster maakte tegen de Duitse Tatjana Marin in de eerste set wat fouten, maar in de problemen kwam ze niet: 6-4 6-0. Gauff stond in haar openingspartij tegen Varvara Gracheva uit Frankrijk maar twee games af (6-2 6-0).

Gauff versloeg vorig jaar de Belarussische Aryna Sabalenka in de finale voor haar eerste eindzege op een grandslamtoernooi. Dit jaar strandde ze op de Australian Open en Roland Garros in de halve eindstrijd en op Wimbledon in de vierde ronde.

In New York is Elina Svitolina uit Oekraïne, die in 2019 de halve finales bereikte, de volgende opponente van Gauff.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl