NOS Sport

Griekspoor wint eerste partij US Open in drie sets, ook Djokovic door

Griekspoor in drie sets langs Nagal in eerste ronde US Open

Tallon Griekspoor heeft de tweede ronde van de US Open bereikt. De 28-jarige tennisser (nummer 40 op de ATP-ranking) won met 6-1, 6-3, 7-6 (6) van de Indiër Sumit Nagal (ATP-73).

Griekspoor kwam niet in zijn beste vorm naar New York: vijf van zijn laatste zes partijen verloor hij. Nagal had echter ook zijn laatste vier partijen verloren.

Griekspoor verloor direct zijn opslag, maar dat deed de Indiër ook, waarna de Nederlander zijn spel sneller op de rit had. In de derde set kwam hij nog wel een break achter, maar die repareerde hij direct en op het eerste matchpoint was het raak.

Griekspoor neemt het morgen in New York in de volgende ronde op tegen de Argentijn Sebastián Báez. De nummer 21 van de plaatsingslijst versloeg in de eerste ronde de Italiaan Luciano Darderi in vier sets: 6-4 6-7 (3) 6-0 7-6 (4).

Griekspoor blij met zege: '3-0 winnen in eerste ronde grandslam geeft altijd vertrouwen'

Olympisch kampioen Novak Djokovic won ook zijn partij in de eerste ronde. De Serviër was met 6-2, 6-2, 6-4 te sterk voor Moldaviër Radu Albot.

Djokovic zal zijn spel nog wel moeten verbeteren om zijn titel in New York met succes te verdedigen. De nummer twee van de wereld, die al sinds maart niet meer op hardcourt had gespeeld, worstelde met zijn service. Hij sloeg tien dubbele fouten, kreeg slechts 47% van zijn eerste opslagen binnen de lijnen en liet veertig afzwaaiers van zijn racket vliegen.

Albot, die al wel ooit won van Novaks broers Marko en Djordje, was kansloos tegen de 'grote' Djokovic en moest hem na ruim twee uur feliciteren.

Djokovic, viervoudig winnaar in New York, treft in de volgende ronde landgenoot Laslo Djere.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl