NOS Voetbal

Utrecht-held Ohio zet wedstrijd volledig op zijn kop: 'Wist niet eens waar de bal was'

Ohio na heldenrol: 'Ik zag de bal niet eens. En die tweede miste ik ook bijna!'

Noah Ohio is voor even de held van FC Utrecht. Bij het ingaan van de blessuretijd leek zijn club te verliezen van NAC Breda in de eredivisie, maar door twee goals te maken bezorgde de aanvaller de Domstedelingen toch nog de volle buit.

Het was een bijzondere prestatie: Ohio werd pas de tweede speler ooit die in een eredivisieduel zowel de gelijkmaker als de winnende goal maakte in de extra tijd van de tweede helft. Mike van Duinen was in 2019 de ander, namens PEC Zwolle tégen FC Utrecht.

"Avondje NAC zeggen ze hè", lacht Ohio na afloop zijn tanden bloot. "Maar dit was een mooi avondje voor Utrecht."

'Zag de bal niet'

Ohio maakte zijn eerste goal na 90 minuten en 19 seconden. Het was zeker niet de mooiste treffer die hij ooit zal maken, zo erkent de aanvaller ook zelf.

"Ik wist niet eens waar de bal was", geeft hij toe. "Ik probeerde gewoon mijn teen tegen de bal te krijgen en gelukkig ging die door de benen van de keeper. En die tweede... Die heb ik nog bijna gemist", lacht hij.

Ohio kon bij zijn tweede goal na 95 minuten en 11 seconden binnenlopen op een leeg doel na goed voorbereidend werk van teamgenoot Miguel Rodriguez, maar schoot de bal nog bijna over het doel. "Gelukkig schoot ik hem boven in het dak van het doel", stelt Ohio opgelucht vast.

Bekijk de samenvatting van NAC Breda - FC Utrecht

Tijdens de wedstrijd was Ohio opvallend veel bezig met het publiek in Breda, waarbij er over een weer geprovoceerd leek te worden. Voor Ohio is er geen sprake van een serieuze ruzie.

"Dat hoort er ook bij toch? Ze deden het ook bij ons, dat is voetbal", stelt hij. "Ik vind het hier een hele mooie sfeer. Zelf heb ik bij Standard Luik gespeeld en daar is het precies hetzelfde. Ik vind dat als ze het aan ons geven, dat we dan ook een beetje mogen teruggeven", wijst hij op de provocaties.

Moe van verhuizen

Ohio ging ook nog even in op zijn transfer naar FC Utrecht. De pas 21-jarige aanvaller heeft al een waslijst aan werkgevers gehad. FC Utrecht is alweer zijn achtste proflcub, als je Manchester United en Manchester City meetelt, waar hij in de jeugd speelde. Nu hoopt hij rust te hebben gevonden.

"Ik heb voor FC Utrecht gekozen omdat ik een beetje rust wilde, ik ben moe van het verhuizen. Dit is voor mij de beste plek om nu te voetballen. Ik hoop dat de komende jaren veel te doen en stappen te maken bij Utrecht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl