Jesper de Jong
NOS Sport

De Jong mist hoofdtoernooi US Open op een haar, Hartono komt ook tekort

Jesper de Jong is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de US Open. De Nederlander moest het in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi in drie sets afleggen tegen de Australiër Li Tu: 6-3, 1-6, 5-7.

De Jong was erg dicht bij kwalificatie voor het hoofdtoernooi en miste bij een 5-4 stand in de laatste set zelfs twee matchpoints. Die klappen kwam hij niet meer te boven.

Het gebeurde dit jaar twee keer dat De Jong een grandslamtoernooi binnenkwam als qualifier. Eerder lukte hem dat op de Australian Open, waar hij in de tweede ronde uiteindelijk verloor van Jannik Sinner, en op Roland Garros, waar hij in de tweede rondde strandde tegen Carlos Alcaraz.

Er is nog een kleine kans dat De Jong als 'lucky loser' alsnog mee mag doen aan de US Open. Een loting moet dat in de komende week uitwijzen.

Ook Hartono komt tekort

Ook de Nederlandse Arianne Hartono heeft het hoofdtoernooi van de US open niet weten te bereiken. De nummer 149 van de wereldranglijst won de eerste set, maar verloor uiteindelijk alsnog van de Japanse Ena Shibahara, de mondiale nummer 218 (6-3, 1-6, 4-6).

In 2018 werd Hartono, die studeerde aan de universiteit van Mississippi, nationaal kampioen in het Amerikaanse universiteitstennis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl