Het asfalt van de A2 wordt de komende weken vervangen
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Zoals verwacht veel vertraging door wegwerkzaamheden bij Utrecht

Sinds gisteravond 21.00 uur is de A2 bij Utrecht dicht voor werkzaamheden. Zoals verwacht leidt dat vandaag al tot veel vertragingen.

Automobilisten kunnen op flinke files rekenen die meer dan een uur vertraging opleveren, schrijft RTV Utrecht. Een Utrechtse die onderweg is naar België werd door haar navigatie door woonwijken van Utrecht en Nieuwegein gestuurd. Maar die omweg leverde weinig op. "Ik heb bijna een uur gedaan over drie kilometer", laat ze weten aan de regionale omroep.

Rijkswaterstaat rekende al op drukte, maar die blijkt groter dan verwacht. "Het weer zit niet mee, en er zijn ook kleine ongelukken die niet helpen", zegt een woordvoerder daarover. "Het advies was al om indien mogelijk de snelweg te mijden. Maar er zijn ook mensen die nu eenmaal moeten."

Nieuw asfalt

De komende vijf weken is de weg richting Den Bosch tussen de knooppunten Oudenrijn en Everdingen aan het einde van de week gesloten. De wegafsluitingen staan in de weekenden gepland om overlast van de werkzaamheden te beperken.

De weg is dicht omdat er groot onderhoud nodig is aan het asfalt. De bestaande toplaag wordt vervangen door een stillere variant. Rijkswaterstaat roept automobilisten op om thuis te blijven of op een andere manier te reizen. Verkeer dat toch de weg op gaat, wordt omgeleid via de A12 en A27.

'Heel druk'

Het is op meer plekken in Nederland drukker dan normaal op de weg, zegt een woordvoerder van de ANWB. Behalve in Utrecht is het ook bij Amsterdam en Arnhem "heel druk" op de weg. "Dat komt omdat er veel recreatieverkeer onderweg is, in combinatie met buitenlandse toeristen." Volgens de woordvoerder is het drukker dan andere jaren op dit moment in de zomer.

Rond Amsterdam is er de komende weken bovendien ook overlast door werkzaamheden. Tot en met 9 september is de binnenring van de A10 richting Amsterdam-Oost dicht. Ook de verbindingsweg A8 naar de A10 Noord is afgesloten. Hier moeten weggebruikers rekening houden met extra reistijd, oplopend tot een uur.

Advertentie via Ster.nl