NOS Nieuws

Wekdienst 16/8: Kabinet na zomerreces weer bijeen • Zesde etappe Tour de France Femmes

Goedemorgen! Vandaag komt het kabinet voor het eerst sinds het zomerreces weer bijeen voor een ministerraad. En de zesde etappe van de Tour de France Femmes staat op het programma.

Eerst het weer:

Vanmorgen is het in het zuidoosten nog even droog, elders zijn er perioden met regen. De regen breidt zich langzaam naar het zuidoosten uit. Vanmiddag valt er overal van tijd tot tijd regen. In de regen blijft de temperatuur steken bij een graad of 19. Tijdens droge momenten is het rond 22 graden. In Limburg kan het voor de regen uit nog 24 graden worden. De wind is zuidwestelijk en is zwak tot matig van kracht.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kan je vandaag verwachten?

  • Het kabinet komt bijeen voor de eerste ministerraad. Normaal gesproken vindt die plaats op het ministerie van Algemene Zaken, maar vanwege de verbouwing van het Binnenhof is de raad nu op het Catshuis.
  • Het CPB komt met een belangrijke vooruitblik over de economie, de koopkracht en de overheidsfinanciën. Deze 'augustusraming' is politiek belangrijk: het kabinet-Schoof zal die als basis gebruiken voor de onderhandelingen over de begroting van volgend jaar.
  • De zesde etappe van de Tour de France Femmes, de Ronde van Frankrijk voor vrouwen, gaat van Remiremont naar Morteau. De Tour duurt nog tot en met zondag.

Wat heb je gemist?

De onderhandelingen in de Qatarese hoofdstad Doha over een staakt-het-vuren en de vrijlating van gijzelaars in de Gazastrook gaan vandaag verder. Dat hebben Amerikaanse en Qatarese functionarissen gezegd. Amerikaanse bronnen zeggen tegen persbureau Reuters dat de gesprekken "constructief" verlopen. Een woordvoerder van het Witte Huis zei vanuit Washington dat de gesprekken in Doha cruciaal zijn.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Bij het Indisch Monument in Den Haag is gisteravond stilgestaan bij het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog in het Koninkrijk der Nederlanden. Bij de Nationale Herdenking werden alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van voormalig Nederlands-Indië herdacht.

Dit was de Nationale Herdenking bij het Indisch monument in Den Haag

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl