In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

'Heerlijk door de streek rijden' bij 77ste editie Flower Parade Rijnsburg

In Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk was vandaag het jaarlijkse bloemencorso. Vele duizenden toeschouwers keken langs de weg naar passerende deelnemers van de Rijnsburgse Flower Parade.

Het thema van de bloementocht was 'Typisch Nederlands'. Op en naast de praalwagens waren bijvoorbeeld molens, poffertjes en figuranten in klederdracht te zien. Aan de optocht deden tientallen wagens mee en zo'n honderd arrangeurs hadden de bloemen geschikt.

"Je rijdt gewoon heerlijk door de streek waar je vandaan komt. Het is toevallig ook goed weer, dus dat scheelt enorm", zegt Michael van Kesteren tegen Omroep West. Hij was een van de muzikanten bij de 77ste editie van het bloemenfestijn.

Om 13.00 uur klonk het startschot voor de praalwagens en auto's. Vanaf de bloemenveiling in Rijnsburg reed de optocht naar Katwijk. De laatste stop was Noordwijk, waar de praalwagens nog de rest van de dag te zien waren.

Het driedaagse evenement begon gisteren al, maar vandaag was de grote optocht.

De Rijnsburgse Flower Parade is een van de oudste corso's van Nederland. Sinds 2021 staan Nederlandse corso's op de Unesco-lijst met immaterieel erfgoed.

Advertentie via Ster.nl