Het passagiersvliegtuig stortte vlakbij Sao Paulo neer in een woonwijk
NOS Nieuws

Berging neergestort vliegtuig Brazilië begonnen, dodental vastgesteld op 62

Een dag na de vliegtuigcrash in Brazilië zijn reddingswerkers begonnen met het bergen van het wrak. Bij de crash kwamen alle 58 passagiers en vier bemanningsleden om het leven.

Bij de berging zijn tot nu toe 21 lichamen uit het wrak gehaald, van wie er twee ter plekke zijn geïdentificeerd. Familieleden van inzittenden zijn naar São Paulo overgebracht om de identificatie van hun dierbaren te versnellen. De zwarte doos van het toestel is inmiddels gevonden.

Nabestaanden van de vliegramp komen aan in Sao Paulo

Het vliegtuig van de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Voepass was voor een binnenlandse vlucht onderweg van Cascavel, een plaats in het zuidwesten van Brazilië, naar Guarulhos, een stad ten noorden van São Paulo. Op zo'n 80 kilometer van de luchthaven kwam het toestel in moeilijkheden, waarna het in een woonwijk neerstortte.

Na de crash publiceerde Voepass een passagierslijst met daarop de namen van 57 passagiers, maar door een technische fout stond één passagier niet op de lijst. Daardoor komt het totale dodental inclusief de omgekomen bemanningsleden op 62, meldt de luchtvaartmaatschappij vandaag.

Op sociale media werden video's gedeeld waarop een vliegtuig ronddraaiend uit de lucht valt. Daarna stijgt zwarte rook op. Volgens Braziliaanse media zijn geen omwonenden gewond geraakt.

Beelden van vlak voor de crash:

Passagiersvliegtuig met 62 mensen aan boord stort neer vlakbij São Paulo

Het verongelukte toestel was een veertien jaar oude ATR-72, een tweemotorig passagiersvliegtuig van vliegtuigbouwer ATR. De Frans-Italiaanse vliegtuigbouwer komt voort uit een samenwerking van Airbus met het Italiaanse bedrijf Leonardo.

Over de oorzaak van de crash tasten de autoriteiten in het duister. De hoop is dat onderzoek van de zwarte doos daar meer duidelijkheid over geeft. Volgens de Braziliaanse krant O Globo verloor het toestel binnen een minuut 4000 meter aan hoogte. Enkele seconden later volgde de crash. De piloten zouden geen noodsignaal hebben verstuurd.

De Braziliaanse president Lula heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl