Een shot uit een video die rondgaat
NOS NieuwsAangepast

Passagiersvliegtuig met 61 mensen aan boord neergestort bij São Paulo

In de buurt van de Braziliaanse stad São Paulo is een passagiersvliegtuig met 57 passagiers en 4 bemanningsleden neergestort. Volgens de gemeente waar het toestel neerkwam zijn alle inzittenden omgekomen. Mogelijk zijn er ook slachtoffers op de grond. Op beelden die rondgaan is te zien dat het toestel in een woonwijk neerkwam. De Braziliaanse president Lula da Silva heeft een periode van rouw afgekondigd van drie dagen.

Het toestel was van de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij Voepass. Aanvankelijk meldde Voepass dat er 62 mensen aan boord waren, maar dat aantal werd later verlaagd naar 61. Op sociale media zijn meerdere video's te zien waarop een vliegtuig ronddraaiend uit de lucht valt. Het verdwijnt achter bebouwing en begroeiing. Daarna stijgt zwarte rook op. Een andere video toont brandende wrakstukken in wat een tuin achter een woning lijkt te zijn.

Passagiersvliegtuig met 62 mensen aan boord stort neer vlak bij São Paulo

Het verongelukte toestel is een ATR-72 van vliegtuigbouwer ATR, een samenwerking van Airbus met het Italiaanse bedrijf Leonardo. Het was onderweg van Cascavel in het zuidwesten van Brazilië naar São Paulo toen het in moeilijkheden kwam.

De oorzaak van de crash is nog onbekend. Het stortte neer bij de plaats Vinhedo, bijna 80 kilometer ten noordwesten van São Paulo.

De familie van de slachtoffers komen bijeen, maar hebben nog geen bevestiging dat het ook echt om hun geliefden gaat:

Nabestaanden vliegtuigongeluk Brazilië kunnen niet bij passagierslijst

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl