Erik ten Hag en Arne Slot in de Verenigde Staten
NOS Voetbal

Slot en Liverpool delen tik uit in laatste oefenduel aan Ten Hags United

Arne Slot heeft met Liverpool de volgende tik uitgedeeld aan het Manchester United van Erik ten Hag. Liverpool won de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding in de Verenigde Staten met 3-0 van de grote rivaal. Eerder verloor de club van Ten Hag ook al van Arsenal.

Manchester United speelt zaterdag om de Community Shield tegen stadsgenoot en landskampioen Manchester City. Een week later start de Premier League.

Voormalig Feyenoord-trainer Slot kan met veel vertrouwen toewerken naar zijn officiële debuut in het Engelse voetbal. Zijn Liverpool versloeg op Amerikaanse velden eerder ook Real Betis en Arsenal.

Tegen United opende Fábio Carvalho na tien minuten de score in het volgepakte Williams-Brice stadion, dat normaliter gebruikt wordt door het American Footballteam van de universiteit van South Carolina. De 21-jarige Portugees kapte United-middenvelder Casemiro simpel uit en schoot raak achter keeper André Onana.

Curtis Jones verdubbelde de voorsprong op aangeven van Mohamed Salah. Na rust profiteerde de Griek Konstantinos Tsimikas in de rebound na een redding van Onana voor de 3-0.

Ryan Gravenberch was de enige Nederlander in de basis van Liverpool. Na rust werd op United-spelers Onana en Casemiro na, iedereen gewisseld en kreeg ook Sepp van den Berg speeltijd van Slot.

Manchester United kwam, niet voor het eerst, niet ongeschonden uit de strijd. Verdedigers Will Fish en Aaron Wan-Bissaka vielen geblesseerd uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl