Parachutist overleden op Texel
NOS Nieuws

Parachutist omgekomen op Texel, parachute raakte in de knoop

Op Texel is vanmiddag een parachutist om het leven gekomen. Volgens een woordvoerder van de politie hebben getuigen gezien dat zijn parachute verstrengeld raakte en de man van grote hoogte naar beneden viel. Reddingswerkers hebben hem nog geprobeerd te reanimeren, maar de man overleed ter plekke.

Het slachtoffer is nog niet geïdentificeerd, maar de politiewoordvoerder zegt vrijwel zeker te weten dat het om een Nederlandse man gaat. De familie van het slachtoffer was aanwezig op het vliegveld en heeft het ongeluk zien gebeuren.

Vanwege het warme weer waren er veel bezoekers aanwezig op het vliegveld van Texel. Veel mensen hebben het ongeluk zien gebeuren. Er is slachtofferhulp ingeschakeld voor de familie van het slachtoffer en andere getuigen van het ongeluk.

'Zeer ervaren parachutist'

De eigenaar van Paracentrum Texel Jan Boyen Rienks zei vlak na het ongeval tegen NH Nieuws dat het slachtoffer een zeer ervaren parachutist was. "Hij kwam zo'n drie tot vier keer per jaar bij ons als gastspringer", vertelde hij aan de regionale omroep.

Rienks was zelf de piloot van de fatale vlucht. "Het was een mooi mens. In de hele springwereld had hij heel veel vrienden", zegt hij tegen NH Nieuws.

Tweede slachtoffer in korte tijd

Afgelopen mei kwam ook een man om het leven bij een parachutesprong boven Texel. Het slachtoffer was een Deense militair die een recreatieve parachutesprong maakte boven het eiland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl