Sander Boschker met trainingsdoeltjes op het trainingsveld
NOS Voetbal

Clubicoon Boschker blijft bij FC Twente, als materiaalman: 'Ben veel vrolijker'

Sander Boschker blijft tegen de verwachtingen in toch verbonden aan FC Twente. Het clubicoon maakte in april bekend te stoppen als keeperstrainer bij de Tukkers, maar heeft nu een nieuwe rol gekregen. Boschker is nu materiaalman.

De 53-jarige Boschker deed tegen zijn zin afstand van zijn functie als keeperstrainer bij FC Twente. De KNVB vereist sinds dit jaar dat keeperstrainers bepaalde diploma's halen en daar wilde Boschker niet aan voldoen, meldde hij eerder aan de NOS.

Tegenover RTV Oost vertelt Boschker dat zijn nieuwe rol goed bevalt. "Ik sta vooral op het veld om dingen klaar te zetten en weg te halen. Volgens mij bevalt het de staf heel erg prettig."

Sander Boschker op het trainingsveld

"Ik kreeg vandaag een opmerking dat ik anders ben dan vorig jaar. Ik ben veel opgewekter en veel vrolijker", vertelt Boschker, die meer duels voor FC Twente speelde dan ieder ander (692).

Dat Boschker verplicht werd diploma's te halen als keeperstrainer, leverde de oud-doelman veel stress op. "Ik ben aan die cursus begonnen, alleen het werd mij zo veel dat ik er slapeloze nachten van heb gehad", zegt hij tegen RTV Oost.

"Toen ik een week geen oog dicht had gedaan, kwam ik tot de conclusie: 'tot hier en niet verder'. Ik denk dat ik een burn-out had gehad als ik was doorgegaan met de cursus."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl