NOS Voetbal

Afscheidsduel Brama is met N'Kufo, McClaren en Ruiz feest der herkenning

Wout Brama uitgezwaaid door 25.000 toeschouwers in Enschede

Na achttien jaar profvoetbal en bijna 400 wedstrijden zit het er nu echt op voor Wout Brama. Vrijdagavond kreeg de Tukker zijn afscheidswedstrijd voor de ogen van ongeveer 25.000 toeschouwers. Speciaal voor hem kwamen Bryan Ruiz, Blaise N'Kufo, Theo Janssen en Steve McClaren naar de Grolsch Veste. Ook Manchester United-trainer Erik ten Hag was van de partij, hij was in 2008 assistent-trainer bij FC Twente.

Brama zwaaide in juni van dit jaar af, toen hij tegen Sparta voor het laatst in actie kwam. De middenvelder speelde het grootste gedeelte van zijn carrière bij FC Twente en dus nam de Almeloër vrijdagavond afscheid in Enschede.

Wout's All Stars

Een team met meerdere spelers van het kampioensjaar van FC Twente (2010) nam het op tegen de Wout's All Stars. Daarin speelden onder meer Ricky van Wolfswinkel, Orlando Engelaar, Robin Pröpper, Michel Vlap en zijn broers mee.

  • Pro Shots
    Een elftal vol oud-teamgenoten voor Wout Brama
  • Pro Shots
    Blaise N'Kufo in duel met Tim Breukers
  • Pro Shots
    Brama juicht voor zijn doelpunt tijdens het afscheidsduel
  • Pro Shots
    Wout Brama zegt vrijdagavond de voetbalwereld voorgoed vaarwel
  • ANP
    Wout Brama neemt voor de laatste keer afscheid van het publiek in Enschede

Voor aanvang van de wedstrijd hielden de spelers van Wout's All Stars het shirt van Cheick Tioté vast. De Ivoriaan speelde tussen 2008 en 2010 voor FC Twente. In 2017 overleed Tioté op 30-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval.

Standbeeld

Buiten de afscheidswedstrijd en een schilderij van hemzelf krijgt Brama nog een bijzonder cadeau. Vrijdagavond werd bekendgemaakt dat de speler een standbeeld krijgt bij het stadion. Eerder vielen N'Kufo en Sander Boschker die eer te beurt.

Oud-trainers Erik ten Hag, Jan van Staa en Steve McClaren waren er ook bij

De wedstrijd tussen het kampioensteam van 2010 en de Wout's All Stars eindigde in 2-2. Orlando Engelaar, Nacer Chadli en Bryan Ruiz scoorden. Uiteraard maakte Wout Brama zelf ook een doelpunt.

Vlak voor rust kreeg hij van scheidsrechter Bas Nijhuis de uitgelezen kans om te scoren vanaf elf meter. Hoewel Brama als speler niet bekend stond als doelpuntenmaker, liet hij deze mogelijkheid niet liggen.

'Prachtige spelletje voetbal'

"Na achttien jaar van mijn leven te hebben gewijd aan het prachtige spelletje voetbal, kan ik niet anders zeggen dan dat ik enorm dankbaar ben om op deze manier afscheid te kunnen nemen", zei Brama na afloop.

"Het is voor mij een enorme eer en een voorrecht om hier op het veld te staan en iedereen te kunnen bedanken. Ik hoor namelijk al de hele dag 'Wout bedankt', maar vanaf deze plek krijg ik mooi de kans om jullie allemaal te bedanken voor alles."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl